• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MSL: Zvezdina "petarda" za brigu Partizana

Utakmicu sezone, 133. "večiti derbi" fudbaleri Crvene zvezde dočekaće pet koraka iza lidera.

 MSL: Zvezdina "petarda" za brigu Partizana  Izvor: MONDO

Bežanija je u Humskoj šokirala Partizan, otkinuvši mu dva boda (2:2), dok je Zvezda uoči ključnog duela u borbi za titulu pregazila na drugoj strani Topčiderskog brda Napredak - 5:0.

Sve dileme oko konačnog ishoda, kojih je s obzirom na poslednje rezultate crveno-belih bilo pred ovaj susret, otklonjene su već do kraja prvog poluvremena, u kojem je Zvezda prikazala ove sezone najbolju igru - agresivnu, napadačku, lepršavu...

Misdongard Betonligar, trostruki strelac ovom prilikom, u osmom minutu otvorio je seriju golova i tako prvi put upisao ime na Zvezdin semafor, da bi samo šest minuta kasnije Segundo Kastiljo udarcem glavom sa peterca duplirao prednost šampiona.

Dejan Milovanović bombom sa 25 metara u 32. minutu poslao je goste u novi nokdaun, a Betonligar svojim drugim golom na utakmici u 44. minutu i definitivno nokautirao Kruševljane.

Kod prvog i četvrtog gola crveno-belih asistent je bio Igor Burzanović, a kod drugog Dušan Andjelković.

U nastavku zadovoljni visokim vodjstvom, crveno-beli su čuvali snagu za subotu.

Sve do dvadesetak minuta pre kraja praktično ništa vredno pažnje nije se dogodilo na terenu, a onda je Burzanović pogodio prečku, da bi se u 75. minutu u šansi našao i rezervista Ivan Tričkovski, medjutim, njegov udarac Stamenković je odbranio.

Konačnih 5:0 u 79. minutu postavio je Betonligar, koji je tako zaokružio izuzetnu partiju. Nakon korenra, Tričkovski dolazi do lopte na desnoj strani, centrira i pronalazi reprezentativca Čada, koji sa peterca glavom sprovodi loptu u mrežu i kompletira svoj prvi "het-trik" u crveno-belom dresu.

Uz Tričkovskog, koji je u 57. minutu zamenio Ognjena Koromana, Aleksandar Janković sredinom drugog poluvremena šansu je ukazao Nikoli Blažiću, koji je ušao umesto kapitena Milovanovića, odnosno Ernanu Barkosu, koji je u špicu napada zamenio Betonligara, kojeg je ceo stadion aplauzom ispratio sa terena.

Utakmica je odigrana pred oko tri i po hiljade gledalaca, a pre početka susreta minutom ćutanja odata je počast "Prvoj Zvezdinoj zvezdi" Rajku Mitiću.

"Ubedljiva pobeda je dobra psihološka i rezultatska priprema za derbi. Možemo da budemo ohrabreni našom igrom, dokazali smo da smo sposobni da se dignemo posle lošeg rezultata na utakmici sa ekipom Mladosti za koji smo sami krivi", izjavio je Janković posle utakmice i dodao:

"Ekipa je 'proradila', a od nas zavisi da li će ovakve partije da postanu standarne. Uvek sam govorio da rezultat, posebno u srpskom prvenstvu, zavisi samo od nas".

Upitan da li će protiv Partizana na teren izvesti isti tim, s obzirom da su posebno dobre partije pružili povremeni prvotimci Betoligar i Ninkov, Janković je rekao:

"Daj bože da uvek budem u ovakvom, pa i većem problemu, da se kvalitetni igrači bore za svoja mesta u timu. Ekipu nećemo praviti na osnovu protivnika, čak i ako je u pitanju večiti' derbi", rekao je Sale Janković posle utakmice.

Trener Napretka Saša Nikolić ocenio je da je ovo najteži poraz njegove ekipe u sezoni.

"Inače teško primamo golove, ali smo ovaj put brzo načeti, pa se nismo snašli. Rekao sam i pre meča da se bojim 'ranjenog lava', koji se za neuspeh na utakmici sa ekipom Mladosti iskalio na nama... Ipak, drago mi je što je Zvezda bila efikasna, jer ovakve utakmice vraćaju publiku na stadione", naveo je Nikolić.

REZULTATI 23. KOLA:

Borac Čačak - OFK Beograd 0:0 (0:0)
Vojvodina - Hajduk Kula 4:1 (2:1)
(Tadić 23, 90, Buač 36p, Aleksić 90 - Todorović 18)
Partizan - Bežanija 2:2 (2:1)
(Djordjević 36p, Moreira 45 - Kolaković 34, Some 89)
Mladost Lučani - Smederevo 0:1 (0:1)
(Mladenović 17)
Čukarički - Banat 2:0 (0:0)
(Popović 58, Petković 87)
Crvena zvezda - Napredak 5:0 (4:0)
(Betonligar 6, 44, 79, Kastiljo 14, Milovanović 32)

TABELA: Partizan 54, Zvezda 49, Vojvodina 43, Čukarički 33, Borac 32, Smederevo 28, Mladost Lučani 26, Banat 24, OFK Beograd 24, Hajduk Kula 22, Napredak 21, Bežanija 15.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC