• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Remi u Londonu, pobeda Fenera

Arsenal i Liverpul odigrali su 1:1, dok je Fenerbahče pobedio Čelsi 2:1 u prvim utakmicama četvrtfinala Lige šampiona.

 LŠ: Remi u Londonu, pobeda Fenera Izvor: MONDO

Rafael Benites je na dobrom putu da doktorira na temu - Kako igrati u Ligi šampiona i ući u završnicu? Čovek koji je u poslednje tri godine sa Liverpulom jednom osvojio titulu prvaka Evrope i igrao u finalu, ima veliku priliku da se sa istom ekipom domogne novog polufinala, a možda i...

Liverpul je u Londonu izdržao sve nalete Arsenala, pogotovo u drugih 45 minuta, i sa rezultatom 1.1, čeka revanš meč četvrtfinala Lige šampiona. Prva od tri bitke koju će ova dva kluba voditi u samo nedelju dana (posle ovog meča igraju i u Premijer ligi i to opet u Londonu), završena je nerešeno, zapravo rezultatom koji je mnogo povoljniji za Liverpul.

U Istanbulu, Fenerbahče je pobedio Čelsi 2:1, čime je ekipa Mateje Kežmana nastavila sjajan niz - pobede nad svim protivnicima u Ligi šampiona na svom terenu.

Arsenal je u Londonu poveo u 23. minutu golom Emanuela Adebajora posle asistencije Robina van persija. Međutim, posle samo tri minuta "crveni" su izjednačili. Stiven Džerard je napravio spektakularan solo prodora, na isti fazon prevario dvojicu "tobdžija", zavrnuo u peterac, gde se najbolje snašao Dirk Kajt i uklizavajući ubacio loptu u mrežu.

U nastavku, mnogo bolja igra Arsenala i konstatna opsada gola Liverpula, koji je pokušavao iz kontri. Arsenal je drastično oštećen u 66. minutu kada je Aleksandar Hleb ušao u kazneni prostor, Kajt ga je povukao rukama, ali je za sudiju Pitera Vinka to bio samo korner, što je iznnadilo ceo stadion.

Koji minut kasnije, visoki Bentner odigrao je vrhunski, ali kao defanzivac Liverpula!? Cesk Fabregas je šutirao ka golu Liverpula i lopta bi svakako ušla da se ispred gol-linije gostiju nije nalazio njegov saigrač, koji se smotao i umesto da pusti loptu, nekako je zahvatio i odbio opasnost od gola Liverpula. Uz to, Bentner se nalazio u ofsajdu.

U Istanbulu, Fenerbahče je došao do minimalne, ali kakve-takve prednosti pred revanš meč u Londonu 8. aprila. Čelsi je statistički bio agresivnija ekipa. "Plavci" su imali čak 15 šuteva na gol, naspram sedam domaćina, ali će na Stamford bridžu ipak morati da jure prednost Fenera.

Čelsi je poveo u 13. minutu autogolom Brazilca Dejvida, koji je nespretno reagovao nakon centaršuta Malude. Preokret se dogodio u drugom delu. Najpre je Kazim u 65. minutu izjednačio, izbegavši ofsajd zamku odbrane Čelsija, a devet minuta pre kraja Dejvid se iskupio za grešku iz prvog dela, postigavši sjajan gol odapevši loptu sa oko 30 metara.

Mateja Kežman odigrao je za Fenerbahče 72 minuta, ali bez značajnijeg učinka.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC