• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Totenhem ruše redom: Arsenal, Junajted, pa LESTER!

Autor mondo.rs

U "rimejku" okršaja za titulu prvaka iz sezone 2015/16, Vardi i Mahrez podsetili su navijače na slavne dane. Poketinove izmene u drugom poluvremenu umalo sačuvale "pevce".

Totenhem i ove sezone igra lep fudbal, ali za razliku od prethodne dve - teško da će biti konkurent za titulu prvaka na proleće!

U "rimejku" derbija koji je odlučivao šampiona Engleske u nezaboravnoj sezoni 2015/16, usnuli tandem najboljeg tima iz te sezone, Džejmi Vardi/Rijad Mahrez, podsetio je navijače na "King Power" stadionu na slavne dane i prelepim golovima u prvom poluvremenu najavio ono što se potom i dogodilo, iako nezaustavljivi Hari Kejn nije propustio priliku da postigne još jedan gol i podigne tenziju u finišu.

Ipak, treći uzastopni poraz "pevaca" na gostovanjima u Premijer ligi, posle onih na "Old trafordu" i "Emirejtsu", nije mogao da bude izbegnut.

Vanredno, 14. kolo engleskog šampionata počelo je rezultatom: Lester siti - Totenhem 2:1 (2:0).

/MURINJO ZAMENIO MATIĆA, UMALO OSTA BEZ 0:3/



Navala "lisica" koja je senzacionalno osvojila titulu pre godinu i po dana, a onda "smenila" dvojicu menadžera, otvorila je večeras sporu odbranu Totenhema napadima sa desne - Mark Olbrajton poslao je lob pas ka Vardiju, a ovaj iz prve lobovao zbunjenog Uga Lorisa u 13. minutu - i leve strane - najbolji igrač iz sezone 2015/16, Rijad Mahrez robenovski se našalio sa Janom Vertongenom i plasirao loptu pored francuskog golmana u nadoknadi prvog poluvremena.

Prošle sezone u duelu ova dva tima na istom mestu bilo je 1:6.

Videvši da se stvari ne menjaju ni posle razgovora u svlačionici, menadžer Totenhema Maurisio Poketino izvukao je u 57. i 69. minutu dvojicu Musa iz igre, Sisoka pa Dembelea i bio je u pravu. Ulaskom Heung-min Sona i Fernanda Ljorentea, Sparsi su zaličili na tim koji je do nogu potukao Real Madrid na "Vembliju", ali dve od tri velike šanse koje su gosti imali do kraja meča nisu iskorišćene.

Prvo je pored gola iz izgledne prilike tukao Kristijan Eriksen, potom je Kejn postigao 16. gol na 18. utakmici ove sezone (deseti u Premijer ligi) i pozvao ekipu u potpunu inicijativu od tog, 79. minuta i to na asistenciju dugo, dugo povređenog i konačno oporavljenog Erika Lamele, ali je priliku da izvuče vredan bod sastavu koji se baš muči ove jeseni propustio je rezervista Ljorente, kada je u 83. minutu promašio zicer i ostavio Totenhem na svega četiri pobede u poslednjih deset duela.

Bila je ovo prva premijerligaška pobeda Lestera nad Totenhemom kod kuće od 2002. godine. Računajući sva takmičenja, ovo je tek drugi put u poslednjih deset duela da je domaćin bio bolji na kraju meča.

Rezultati 14. kola:

utorak

Brajton - Kristal Palas 0:0

Lester – Totenhem 2:1 (2:0)
/Vardi 13, Mahrez 45+1 - Kane 79/

Votford - Mančester junajted 2:4 (0:3)
/Dini pen 77, Dukure 84 - Jang 19, 25, Marsijal 32, Lingard 86/

VBA – Njukasl 2:2 (1:0)
/Robson-Kanu 45+1, Fild 56 - Klark 59, Evans ag 83/

sreda

Arsenal - Hadersfild (20.45)
Bornmut – Barnli
Čelsi – Svonsi
Everton - Vest Hem (21.00)
Mančester siti – Sautempton
Stouk – Liverpul

Tabela: Mančester siti 37, Mančester junajted (+1) 32, Čelsi 26, Arsenal 25, Totenhem (+1) 24, Liverpul 23, Barnli 22, Votford (+1) 21, Lester (+1) 17, Sautempton 17, Brajton (+1) 17, Njukasl (+1) 15, Hadersfild 15, Bornmut 14, Stouk 13, Everton 12, VBA (+1) 12, Vest Hem 10, Svonsi 9, Kristal Palas (+1) 9.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC