• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinjo zamenio Matića i umalo osta bez 0:3!

Autor mondo.rs

Votford je posle izlaska srpskog fudbalera zbog povrede očas posla stigao na gol od senzacionalnog preokreta.

Na mestu gde je prošle sezone bilo, po njega, gorkih 3:1, menadžer Mančester junajteda Žoze Murinjo procenio je u 54. minutu utakmice 14. kola Premijer lige da je prednost njegovog tima od tri gola prednosti dovoljna da prvi put ove sezone - i to zbog povrede na koju se požalio - povuče srpskog fudbalera Nemanju Matića iz igre pre poslednjeg sudijskog zvižduka.

Malo je nedostajalo da ostane bez već upisane pobede.

Matić je, još vruć i znoja, sa klupe za rezerve gledao kako njegov kolega Džes Lingard golom u 86. minutu sprečava veliki "kambek" nepokolebljivih fudbalera Votforda koji su golovima Troja Dinija u 77. i Abdulajea Dukurea u 84. minutu stigli na korak od izjednačenja u meču u kom su za nešto više od pola časa igre tri puta vadili loptu iz svoje mreže.

U terminu koji je 15 minuta kasnio u odnosu na meč u Lesteru: Votford - Mančester junajted 2:4 (0:3).

Golovima Ešlija Janga u 19. i 25. minutu, igrača koji 32 meseca nije postigao pogodak van "Old traforda" i onda dao dva za šest minuta, a potom i Antonija Marsijala u 32. minutu meča, "đavoli" su najavili prvu ligašku pobedu na strani od 23. septembra i gostovanja Sautemptonu, ali su se potom i opustili taman toliko da faul Markusa Roha u svom šesnaestercu i asistencija Andrea Karilja uzburkaju strasti do maksimuma na rasprodatom "Vikaradž roudu".






* Junajted: De Hea - Lindelof, Smoling, Roho - Valensija, Pogba, Matić (od 54. Erera), Jang - Lingard (od 88. Ibrahimović), Marsijal (od 65. Rašford) - Lukaku *


Kada je vrag već odneo šalu, a Murinjo nacrtao onu njegovu karakterističnu facu, Matićeva zamena Ander Erera započeo je kontru pred svojim šesnaestercem koju je posle solo prodora dugog 60-ak metara (ako ne i dužeg) u divan gol, pobedu i prve bodove na strani posle serije od remija (Liverpul 0:0) i dva poraza (Hadersfild 2:1, Čelsi 1:0) doneo - Lingard!

Uživajte u ovoj majstoriji kakva se retko viđa.




Matić je do ove večeri odigrao maksimalnih 1.170 i "kusur" minuta u prethodnih 13 kola Premijer lige pre nego što je prvi put zamenjen.

U Birmingemu je odigran duel koji je i pre početka "mirisao" na borbu za opstanak, utoliko što je tim bez pobede od 19. avgusta i sa osvojenih pet od moguća 33 boda u poslednjih 11 kola dočekao ekipu koja je imala jedan trijumf u osam kola i četiri poraza u nizu.

Autogolom Džonija Evansa u 83. minutu svako je dobio po bod, uz informaciju da je srpski napadač Aleksandar Mitrović ove večeri ušao sa klupe u 73. minutu umesto Hoselua i, sudeći prema tvitovima navijača koji su pratili utakmicu, doprineo preokretu u finišu: VBA - Njukasl 2:2 (1:0).

"Svrake" menadžera Rafaela Beniteza ostale su na jednoj pobedi na strani ove sezone, onoj u Velsu nad Svonsijem (0:1), međutim navijače kluba koji se prošle sezone ekspresno vratio u Premijer ligu više zanima odgovor na pitanje - kada će biti ostvarena pobeda?

Ono što hrabri crno-bele sa severo-istoka Engleske je činjenica da je serija poraza od Barnlija, Bornmuta, Mančester junajteda i Votforda prekinuta remijem sa ekipom koju nije trgla ni smena specijaliste za opstanke u Premijer ligi i ružan fudbal, Tonija Pjulisa.

Njegov asistent, a od pre desetak dana vršilac dužnosti menadžea Vest bromvič albiona, Gari Megson, uspeo je da ostvari dva remija u dva duela - prvo u Londonu sa Totenhemom (1:1), a onda i večeras sa Njukaslom iako su plavo-beli pogotkom Sema Filda početkom drugog poluvremena imali dva gola prednosti.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC