• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki o klupi BiH: Nisam fokusiran na novac

Autor mondo.ba

Kandidat za selektora Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki izjavio je da bi volio preuzeti „zmajeve“ i da mu novac nije najvažniji već na samom početku odabir najbližnih saradnika u stručnom štabu.

 Robert Prosinečki o klupi BiH: Nisam fokusiran na novac Izvor: MN PRESS

Proslavljeni fudbaler Crvene zvezde i hrvatski stručnjak je u intervjuu za „Nezavisne novine“ naglasio da će najprije sačekati da obavi razgovor sa ljudima iz Fudbalskog saveza BiH kako bi saznao šta se od njega očekuje.

"Želim znati kako predstavnici FS BiH vide našu eventualnu buduću saradnju. Moj stav neće biti fokusiran na novac.Prije svega zanimaće me izbor saradnika u stručnom štabu. Ja već godinama imam svoje standardne pomoćnike. To su Gordan Ciprić i Dragan Spasić. Riječ je o ljudima koji su od početka sa mnom, gdje god sam radio i bez toga teško da možemo doći do dogovora, ali vidjećemo. Treba vidjeti kakav će biti stav predstavnika FS BiH po tom pitanju, pa ćemo razgovarati i o ostalim detaljima", izjavio je „Veliki Žuti“ banjalučkom dnevniku.

Dosadašnja praksa FS BiH u većini slučajava bila je da pomoćnike selektoru bira Savez, nerijetko i po nacionalnom ključu.

Ipak, u slučaju prethodnog selektora Mehmeda Baždarevića, to je prekršeno, pa je Meša sam izabrao francuskog trenera Stefana Žilija, koji je suspendovan zbog tuče na utakmici protiv Grčke u Zenici.

Jedan od uslova FS BiH je i da kandidat za selektora dobro poznaje prilike u bh. fudbalu, odnosno mentalitet ljudi na našim prostorima.

"Reprezentacija BiH mi je, kao i većini, veoma dobro poznata. Tu ima velikih fudbalskih imena, koja igraju u velikim klubovima. Ima tu i mlada generacija igrača, koji imaju što da kažu i pokažu. Potencijal je i te kako prisutan. Mogu se napraviti velike stvari i ko god da bude selektor siguran sam da ima šanse da se domogne velikog takmičenja", naglasio je Prosinečki.

Podsjetimo, Prosinečki je odlukom Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH sa sjednice održane u petak u Zenici uz Amara Osima ostao je u najužem krugu kandidata za klupu „zmajeva“.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC