• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VARljiva 2017. u Italiji

Autor mondo.ba

Skoro da nema utakmice u Seriji A da video-tehnologija ne odigra značajnu ulogu.

Inter i Lacio odigrali su 0:0 u pretposljednjem meču 19. kola Serije A, a popularni VAR (video-tehnologija) ko zna koji put ove sezone bio je u centru pažnje.

Opravdano ili ne, mišljenja su različita, ali sasvim je sigurno da novitet u najjačoj italijanskoj ligi izaziva mnogo kontroverzi.

INTER - LACIO 0:0

Na isteku 60. minuta, video-tehnologija sačuvala je tim Lučana Spaletija, koji je u velikoj rezultatskoj krizi.

Nakon udarca Ćire Imobilea, Milana Škrinjara lopta je pogodila u nogu, a zatim se odbila do njegove ruke. Arbitar Đanluka Roki odmah je pokazao na jedanaesterac, a zatim konsultovao VAR i promijenio odluku. Snimak je utvrdio da namjere nije bilo, pa je kazneni udarac poništen.



Kada je ostatak meča u pitanju, Lacio je bio konkretniji, možemo slobodno reći i bolji, ali mreže se ipak nisu tresle.

Prethodno, Sergej Milinković-Savić zagrijao je dlanove Samira Handanovića na početku susreta, ali je Slovenac na golu Intera uspio da interveniše i pošalje loptu u korner.

Na drugoj strani uzvratio je Ivan Perišić, ali jse istakao i golman Lacija Tomas Strakoša.

Borha Valero nespretno je u finišu prvog poluvremena zahvatio loptu glavom u svom šesnaestercu, a ona je okrznula prečku. Imao je i Bastos priliku da donese prednost "nebesko-plavim", ali se na odmor otišlo bez pogodaka.

DERBIJI

Inter ove sezone nije izgubio niti jedan derbi meč, a treći susret okončan je bez pogodaka. Prije večerašnjeg dvoboja sa Laciom, sa Juventusom je u Torinu igrao 0:0, a istim rezultatom okončan je duel na "San Paolu" protiv Napolija. Gradski derbi "nerazuri" su protiv Milana riješili u svoju korist rezultatom 3:2, dok je Roma savladana na "Olimpiku" 3:1.

Velike probleme odbrani Intera pravio je Felipe Anderson otkako je dobio šansu u nastavku. Brazilac je prvo udarcem iz daljine pokušao da iznenadi Handanovića, a zatim i odličnim solo prodorom napravio pometnju u posljednjoj liniji domaćih. Ipak, gola nije bilo.

Lacio je do kraja nastavio sa atacima, pokušao je i Marko Parolo, tako da je odbrana domaćih konstantno bila pod pritiskom. U finišu se otvorio i Inter, prijetio, međutim ostalo je 0:0.

Inter već peti meč u nizu nije uspio da trijumfuje, računajući i prvenstvene i kup utakmice (nakon produžetaka eliminisao niželigaša Pordenone u Kupu Italije).

Posljednju pobjedu ostvario je 3. decembra protiv Kjeva (5:0), dakle prije skoro mjesec dana, pa sve više zaostaje za vodećim ekipama prvenstva.

INTER (4-2-3-1): Handanović - Kanselo (82. Dalbert), Škrinjar, Ranokija, Santon - Vesino, Galjardini - Kandreva, Borha Valero (85. Brozović), Perišić - Ikardi.

LACIO (3-5-2): Strakoša - Bastos, De Fraj, Radu - Marušić, Parolo, Leiva, Milinković-Savić (83. Nani), Lulić (58. Lukaku), Luis Alberto (65. Felipe Anderson) - Imobile.

SERIJA A - 19. KOLO:

Fiorentina - Milan 1:1 (1:1)
/Simeone 71 - Čalhanoglu 74/

Roma - Sasuolo 1:1 (1:0)
/Pelegrini 31 - Misiroli 78/

Atalanta - Kaljari 1:2 (0:2)
/Gomez 90+1 - Pavoleti 6, Padoin 24/

Benevento - Kjevo 1:0 (0:0)
/Koda 64/

Bolonja - Udineze 1:2 (1:1)
/Danilo 27 autogol - Vidmer 37, Lazanja 48/

Sampdorija - SPAL 2:0 (0:0)
/Kvaljarela 90+1 pen, 90+4/

Torino - Đenova 0:0

Inter - Lacio 0:0

Verona - Juventus (20.45)

Odigrano u petak:

Krotone - Napoli 0:1 (0:1)
/Hamšik 17/

TABELA: Napoli 48, Juventus (-1) 44, Inter 41, Roma (-1) 39, Lacio (-1) 37, Sampdorija (-1) 30, Udineze (-1) 27, Fiorentina 27, Atalanta 27, Torino 25, Milan 25, Bolonja 24, Kjevo 21, Sasuolo 21, Kaljari 20, Đenova 18, SPAL 15, Krotone 15, Helas Verona (-1) 13, Benevento 4.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC