• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Robijevi "zmajevi" mogu do egala sa SAD i Meksikom

Autor mondo.ba

Bosna i Hercegovina je u deficitu kad je u pitanju međusobni skor protiv SAD-a, odnosno, Meksika, pa će „zmajevi“ pod vođstvom novog selektora Roberta Prosinečkog imati priliku da izjednače omjer na predstojećoj američkoj turneji.

Novi selektor Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki već u ponedjeljak bi trebao da saopšti spisak igrača na koje će računati za mini-turneju u Sjedinjenim Američkim Državama.

Najprije će „zmajevi“ 28. januara odmjeriti snage sa Amerikancima u Los Anđelesu, a potom i tri dana kasnije protiv Meksika u San Antoniju.

S obzirom da nije u pitanju FIFA termin, selektor Prosinečki će uz pomoć kolege iz U-21 selekcije BiH i takođe nekadašnjeg zvezdaša Vinka Marinovića, uglavnom voditi fudbalere iz Premijer lige BiH.

"Najvjerovatnije će na spisku biti igrači samo iz mlade reprezentacije i Premijer lige. Vjerovatno veliki klubovi neće puštati naše glavne igrače. Ovih dana ćemo razgovarati sa selektorom mlade reprezentacije. Zato sam i došao kako bismo vidjeli koji su to igrači, tako da će za koji dan biti spisak igrača koji će ići u SAD. Biće tu novih imena, igrača iz Premijer lige BiH", rekao je Prosinečki na predstavljanju.

Dok iščekujemo prvi spisak „Velikog Žutog“ red je da se prisjetimo i istorijata utakmica „zmajeva“ sa pomenutim sjevernoameričkim selekcijama, koje su uspješnije od BiH.

Meksiko je na tri međusobna meča zabilježio dvije pobjede i poraz, dok su Amerikanci samo jednom igrali protiv BiH i upisali trijumf.

Najuspješniji selektor BiH, Safet Pape Sušić, koji je jedini ostvario plasman na veliko takmičenje odnosno Mundijal u Brazilu 2014. godine, pobjeđivao je Meksiko (1:0) na pripremama za to Svjetsko prvenstvo, a izgubio od selekcije SAD na „Koševu“ (3:4) iako su „zmajevi“ vodili na poluvremenu 2:0.

Ipak, BiH je tada pred 30.000 navijača u Sarajevu „uništio“ Džozi Altindor, koji je upisao „het-trik“, a golove za BiH protiv „jenkija“ postigli su Edin Džeko (dva) i Vedad Ibišević.

...
Izvor: YouTube

„Sombrerosi“ su u prvom duelu sa BiH u Atlanti (9. februara 2011. godine) slavili rezultatom 2:0, da bi sljedeće godine (31. maja 2012.) u Čikagu, takođe stigli do pobjede nad „zmajevima“ 2:1, a gol za BiH postigao je ponovo Džeko.

...
Izvor: YouTube

...
Izvor: YouTube

A u gore pomenutom, trećem međusobnom okršaju, koji je odigran 3. juna 2014. godine, ponovo u Čikagu, BiH je zabilježila trijumf pogotkom Izeta Hajrovića.

...
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC