• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Janković: Pobeda koja daje krila

Crvena zvezda priželjkuje pobedu u Humskoj koja bi aktuelnom šampionu dala dodatni impuls u borbi za novu titulu

 Janković: Pobeda koja daje krila  Izvor: MONDO

Trener Crvene zvezde Aleksandar Janković priželjkuje pobedu u Humskoj, u 24. kolu Meridijan Superlige Srbije, koja bi aktuelnom šampionu dala krila u borbi za novu titulu, a stalni pritisak prebacila na "večitog rivala".

"Pobedom bismo smanjili zaostatak za Partizanom na dva boda i taj pritisak, da svaku utakmicu igramo pod imperativom pobede, prebacili na 'večitog rivala'. Nama bi, s druge strane, pobeda dala krila", rekao je Janković novinarima uoči 133. "večitog derbija".

On je istakao da bi igra njegove ekipe na utakmici s kruševačkim Napretkom, koju su crveno-beli u sredu dobili sa ubedljivih 5:0, trebalo da bude model za sve naredne mečeve.

"Svako može da pogreši, ali je bitno da pristup bude pravi... U prošli 'večiti derbi' ušli smo sa šest bodova zaostatka, nad glavom nam je visilo i minus devet, ali smo pokazali da umemo da i u takvim situacijama odigramo kao treba... U ovaj duel ulazimo sa velikim samopouzdanjem", rekao je Janković.

Zvezda je prethodni duel sa Partizanom, prošlog meseca, dobila sa ubedljivih 4:1, ali je Janković naglasio da njegovi igrači moraju da zaborave tu utakmicu.

"Psihološka prednost je zbog poslednjih rezultata na našoj strani, ali u derbiju nema favorita. To jeste fraza, ali tačna", naveo je Janković i dodao da nema dilema oko sastava, koji ipak nije želeo da otkrije.

On je, takodje, pozvao na fer i sportsko navijanje, bez incidenata.

"Kamo sreće da i Zvezda i Partizan svake nedelje igraju ovakve utakmice. Derbi je svetkovina, ali svaki nemili dogadjaj može da ga oskrnavi, a svi zajedno treba da ga negujemo", kazao je trener "crveno-belih".

Kapiten Dejan Milovanović izjavio je da su svi igrači svesni značaja duela sa Partizanom.

"Moraćemo da budemo maksimalno koncetrisani, jer u derbiju jedna greška odlučuje. Neće biti lako, jer je Partizan pokazao da je kvalitetna ekipa. Pobedom nad Napretkom, ipak, vratili smo samopouzdanje", rekao je Milovanović.

Zvezda trenutno pet bodova zaostaje za Partizanom, koji bi u 133. "večiti derbi" mogao da udje značajno oslabljen, pošto su neizvesni nastupi Žuke i Djordja Lazića, dok u timu sigurno neće biti Nemanje Rnića i Lamina Dijare.

"Ne interesuje nas sastav Partizana. Gledamo samo nas, a za nas je i bolje da igraju u kompletnom sastavu", rekao je kapiten crveno-belih, koji će u derbiju igrati bez Nikole Trajkovića, a verovatno i Nenada Jestrovića.

Utakmica u Humskoj počinje u 17.30 sati. Preostali susreti 24. kola Meridijan Superlige igraju se dva sata ranije, a sastaju se: Bežanija - Smederevo, Banat - Mladost, OFK Beograd -Čukarički, Hajduk - Borac i Napredak - Vojvodina.

(Beta, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC