• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izet Hajrović: Dinamo je veliko ime u Evropi!

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Marijan Vlak je istakao da Hajrović ima kvalitetno igračko iskustvo ako se uzme u obzir i da je reprezentativac Bosne i Hercegovine sa 24 nastupa.

Dinamo je danas predstavio bh. reprezentativca Izeta Hajrovića, kojem je sportski direktor Dinama Marijan Vlak svečano predao Dinamov plavi dres sa brojem osam.

Vlak je na predstavljanju Dinamovog pojačanja istakao da je Hajrović rođen u Švajcarskoj te kako je igrao za Grashopers, nakon čega je karijeru nastavio u Galatasaraju, zatim u Verderu, odakle je otišao na pozajmicu u Eibar.

"Smatram da smo njegovim angažmanom dobili kvalitetu više, da smo dobili apsolutno i konkurenciju. S druge strane, dobili smo igrača koji ima internacionalno iskustvo i koji će sigurno u perspektivi biti bitan i vrlo važan igrač za našu ekipu. Igrač koji je, rekao bih, vrlo sličnog fudbalskog puta kao Marko Gavranović", rekao je Vlak.

Vlak je dodao da Hajrović ima kvalitetno igračko iskustvo ako se uzme u obzir i da je reprezentativac Bosne i Hercegovine sa 24 nastupa.

"Mislim da smo napravili dobar posao, da je igrač kvalitetan i karakteran", poručio je Vlak.

Sportski direktor Dinama je rekao da prijelazni rok za ostale igrače traje do 15. veljače te kako nema najava za druge izmjene, odnosno eventualne odlaske igrača iz Dinama.

"Baš sam sretan da sam došao u ovako veliki klub. Dinamo je veliko ime u Evropi. Sad jedva čekam da krenem s ekipom", kazao je Hajrović.

Hajrović je istaknuo kako je u dobrom fizičkom stanju te kako je u Bundesligi s pripremama krenuo 2. januara.

Na pitanje što konkretno može pridonijeti Dinamu, Hajrović je rekao:

"Sigurno imam veliko iskustvo, veliki kvalitet. Moj cilj je da budemo svi zajedno šampioni, da uzmemo kup i da se, ako je moguće, plasiramo u Ligu šampiona".

Poručio je kako je spreman preuzeti bilo koju ulogu u napadu, ali dodao kako o tome odlučuje trener te kako se time ne opterećuje.

Dodao je da je svjestan pritiska koji čeka Dinamo kao veliki klub i istakao da za njega lično to ne predstavlja velik problem. Govoreći o svoj prilagodbi u novi klub, Hajrović je ocijenio kako ne očekuje probleme, jer poznaje kulturu i jezik, s obzirom da je porijeklom iz BiH, ali kako bi htio bolje upoznati Zagreb.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC