• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FUTSAL: Novi remi "orlova", četvrtfinale blizu

Reprezentacija Srbije u drugom kolu Evropskog prvenstva odigrala 1:1 sa Italijom.

Ono što je bilo do njih, izabranici selektora Gorana Ivančića odradili su veoma dobro! Njihovo dalje učešće na šampionatu Evrope u Ljubljani sada zavisi od drugih, ali za plasman u četvrtfinale ne treba da se desi nikakvo čudo.

Srbija - Italija 1:1 (0:0)!

Poslije remija sa domaćinom Slovenijom, "orlovi" su ostali neporaženi i u okršaju sa najkvalitetnijom ekipom u grupi, pa odlučujući duel Slovenaca i Italijana (subota, 20.45) očekuju sa dobrim šansama da osvoje neko od prva dva mjesta.

Srbija je u četvrtak uveče povela pogotkom Dragana Tomića u 30. minutu, ali je samo dva minuta kasnije izjednačio De Luka.

Tabela grupe A sada izgleda ovako: Srbija 2 (gol razlika 3:3), Slovenija 1 (2:2), Italija 1 (1:1).

Ako se i treći meč u grupi završi bez pobednika, kriterijum za rangiranje ekipa biće broj datih golova, pa negativni poeni zbog žutih i crvenih kartona (trenutno: Srbija 5, Slovenija 2, Italija 2) i na kraju - žreb.


"Orlovi" su u odnosu na prvo kolo bili jači za povratnike iz suspenzije, kapitena Marka Perića i prvog čuvara mreže Miodraga Aksentijevića, koji je protiv "azura" sjajno odradio posao.

Srpska selekcija je favoritu prepustila terensku inicijativu, ali je na svojoj polovini dobro markirala protivničke igrače i svela broj njihovih izglednih prilika na razumnu mjeru.

Imala je i Srbija svojih šansi. Italijanski golman je topovski šut Mladena Kocića u 12. minutu sproveo do prečke, a u 23. minutu je sudija mogao i da isključi Onorija, kome je Perić oduzeo loptu i krenuo brisanim prostorom ka golu.

Do relativno nenadanog vođstva stigli smo poslije "slobodnjaka" u 30. minutu, kada je Tomić grubo udaren po petama.

Kocićev udarac je izblokiran, a lopta se odbila na desno krilo Tomiću, koji je loptu poslao golmanu kroz noge i postigao svoj drugi pogodak na turniru.

Taj rezultat gotovo sigurno bi donosio prvo mjesto u grupi, međutim, pad koncentracije pri branjenju prekida koštao je "orlove" čitavog plena. De Luka je za korak pobjegao Kociću i dodavanje iz kornera na jednostavan način pretvorio u gol - 1:1!

SRBIJA: Aksentijević, Perić, Kocić, Simić, Rajčević, Matijević, Rakić, Milosavac, Ramić, Tomić, Stanković, Radovanović, Momčilović, Vulić.

ITALIJA: Mamarela, Lima, Romano, Onorio, Murilo, Mijareli, Erkolezi, De Luka, De Oliveira, Merlim, Fusari, Fortini, Baron, Kalderoli.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC