• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Bojim se bruke Srbije kao 2006. godine"

Dejan Rambo Petković o predstojećem Svetskom prvenstvu, Srbiji pod Krstajićem i Brazilu pod Titeom.

 "Bojim se bruke Srbije kao 2006. godine" Izvor: MN PRESS

/Od reportera MONDA iz Antalije/

Predstojeće Svetsko prvenstvo u Rusiji donosi nam 27. juna u Moskvi duel Srbije i Brazila.

Izuzev aktera, teško da postoji bolja osoba za razgovor o toj utakmici poslednjeg kola grupne faze od Dejana "Ramba" Petkovića.

Rođeni Nišlija, nekadašnji fudbaler Radničkog, Crvene zvezde, Real Madrida, Sevilje, Venecije, a potom najvećih brazilskih klubova, u čijim dresovima je stekao status velikana u "zemlji fudbala, kafe i sambe" bio je u poseti Crvenoj zvezdi na pripremama u Antaliji, pa smo iskoristili priliku da razgovramo.


Popularni "Rambo" ili "Peć" biće u Rusiji od prvog do poslednjeg dana turnira i raditi kao stručni konsultant za najveću brazilsku televiziju "O'Globo".

"Zato neću uzeti da vodim neku ekipu sve dok traje Svetsko prvenstvo", najavio je Petković, koji je po završetku igračke karijere (2011. godine) postao trener.

"Biće uživanje i malo strepnje", dodao je i nametnuo temu za razgovor.

Strepnje duela sa Brazilom?

"Ma ne, Brazil je nebitan. Pobedi Švajcarsku i Kostariku, pa dođi na Brazi sa šest bodova i onda da se opustimo", poručio je nekadašnji majstor fudbala "orlovima".

Što se onda pribojavate?

"Bojim se zbog opšte situacije kod nas", objasnio je Petković i nastavio bez daljih potpitanja.

"Plasirali smo se na Svetsko prvenstvo, ostvarili izuzetno dobar rezultat i svaka čast zbog toga. Međutim, promenjen je stručni štab i sada imamo novi koji treba da se prilagoditi pred Svetsko prvenstvo. Selektor je početnik... Zato se bojim, mnogo je stvari koje negativno utiču. S druge strane, zašto da se bojim, kad je naš cilj bio da se plasiramo na Svetsko prvenstvo, a ne da budemo prvi tamo. Naravno da kada si tamo želiš dobar rezutat, ali zadnja dva takmičenja na kojima smo bili nisu bila baš kako treba. Pogotovo 2006, kada smo se obrukali i bojim se da se to ne ponovi".


Čovek kojeg su čak i Brazilci želeli u svojoj reprezentaciji smatra da "orlovi", ipak, imaju dobar tim, ali i upozorava da bi pojedinačna forma mogla biti problem.

"Imamo kvalitetan tim, nemamo igrače koji se previše ističu, nemamo nekoga u koga možeš da uperiš prst i kažeš 'vau', kao Brazilci za Nejmara. Naš najbolji igrač, koji je po meni Dušan Tadić, nije standardan u svom klubu".

Petostruki svetski prvaci svakako će biti najteži protivnik našim fudbalerima u grupi. Brazil kao i uvek cilja na najviše mesto, a Petković veruje da je to ostvarivo.

Od dolaska Titea na mesto selektora, reprezentacija igra "kao preporođena".

"U decembru sam igrao na Marakani utakmicu zvezda koju Ziko organizuje. Baš nam je Tite bio selektor, pa smo dosta pričali o svemu. On je od svog dolaska promenio sve! Uglavnom se gledaju samo rezultati, koji su odlični, ali on im je promenio sve - pristup igri, sistem, filozofiju... Sve utakmice koje je Brazil dobio pod njim, dobio ih je ubedljivo. Doneo je evropsku filozofiju u reprezentaciju Brazila, koja je ranije igrala 'za gol više', pa smo videli kako je prošla protiv Nemačke", podseća 45-godišnji Nišlija i zaključuje:

Dejan "Rambo" Petković prolazi pored Milera, fudbalera Brazila. Sao Luis, 1998. godine.
Izvor: MN Press/arhiva


"Brazil je veliki favorit za zlato na Svetskom prvenstvu, ali ne smemo zaboraviti da imamo najboljeg igrača na svetu koji i dalje nema svetsku titulu sa reprezentacijom. Naravno, govorim o Mesiju. Tu su još Nemci i mislim da te tri ekipe - Brazil, Argentina i Nemačka - zatvaraju krug najužih favorita za prvo mesto u Rusiji".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC