• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan odličan: Sastav se nazire, a forma podiže

Autor mondo.rs

Crno-beli poveli su u 55. minutu prvim golom Đorđa Ivanovića od dolaska iz Spartaka, da bi Leandre Tavamba takođe glavom, ali posle centaršuta sa desne strane, povisio na 2:0 u 79. minutu.

 Partizan odličan: Sastav se nazire, a forma podiže Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak
Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak

/od reportera Monda sa Kipra/

Četvrta provera - najbolja predstava!

Nakon remija protiv Gornika (0:0), poraza od Libereca (1:2) i pobede nad Ermisom (4:0), trener crno-belih Miroslav Đukić izveo je ove subote popodne veoma ofanzivnu postavu u meču sa češkim Teplicama, koje su nadigrane, pretrčane i savladane bez primljenog gola:

Partizan - Teplice 2:0 (0:0)!

Šampion Srbije dobru igru u duelu sa jedinim timom u češkom prvenstvu koji je ove sezone "otkinuo" bodove Viktoriji (0:0), krunisao je pogocima Đorđa Ivanovića u 55, posle sjajnog centaršuta Slobodana Uroševića sa leve strane i potom Leandrea Tavambe u 79. minutu, takođe glavom, posle prekida koji je sa desne strane izveo Zoran Tošić.

Evo i utiska našeg reportera sa Kipra, Vladimira Sukdolaka, koji je najavio i da bi među ovih 11 igrača uz Ognjena Ožegovića i Sejdubu Sumu trebalo tražiti startere za prvi meč sa Viktorijom Plzen. U prilog tome ide i Đukićeva odluka da maksimalno optereti jedanaestorku za koju se odlučio danas, s obzirom na to da nije napravio nijednu izmenu na utakmici.

Stojković - Nezapažen sve do trenutka kada je "skinuo" čist zicer u drugom poluvremenu! Iako pre toga nije imao prilike da se istakne, spreman i koncentrisan dočekao je prvu i jedinu veliku šansu koju su Česi imali. Kako sam kaže, "ne lože ga" ove pripremne utakmice. Pokazao je autoritet u par situacija kod grešaka saigrača, u jednom trenutku podviknuo je na Jankovića i, ispostavilo se, Partizan je potom zaigrao ozbiljnije i odgovornije.

Vulićević - Dobra utakmica, podsetio na najbolje dane.

Miletić i Mitrović - Miletić stub odbrane. Dominantan u skoku, ima ga svuda. U tandemu sa Mitrovićem sasvim korenktno.

Urošević - Prva opcija za levog beka. Odigrao vrlo dobro i nametnuo se stručnom štabu. Namestio prvu šansu i gol.

Zdjelar - Potrebno mu je još vremena.

Tošić - Nema sumnje da će sa ovim pripremama biti još bolji na proleće. Igrač koji potezom može da reši, pouzdan, poseduje najbolji udarac...

Janković - Posle izlaska iz povrede polako podiže formu. Letos je bio najbolji, obećao je da će u drugom delu sezone biti još bolji. Imao je protiv Teplica dodir više, ali i turbulentan period posle ponude iz Francuske. Odbio ih je, što se ne pamtinu bliskoj prošlosti. "Lepo mi je u Partizanu, neću da idem još", bio je njegov stav.

Ivanović - Opustio se, zaigrao. Raste i fizička sprema. Potezom izbacio dvojicu igrača, odigrao na stranu, ušao u sredinu i postigao "prvenac". Takva igra ga je i dovela u Partizan i do titule najboljeg igrača Superlige.

Tavamba i Pantić - Sjajni! Pantić demonstrira suvi kvalitet. Jak u duelu, siguran u prijemu, precizan pas. Odigrao perfektno na zadnjem veznom i tu ćemo ga verovatno gledati tokom sezone. Tavamba, perfektan. Svuda ga je bilo, dominirao je u skoku, racionalno odigravao i sve vreme pričao i bodrio saigrače.

Crno-beli su na Kipru odigrali 0:0 sa Gornjikom, izgubili 1:2 od Libereca i deklasirali Ermis 4:0.

Miroslav Đukić se opredelio za najofanzivniji sastav do sada, pa su tako uz Danila Pantića, koji će danas igrati centralnog veznog uz Sašu Zdjelara, od starta na terenu i Zoran Tošić, Marko Janković, Đorđe Ivanović i Leandre Tavamba.

Partizan: Stojković - Vulićević, N. R. Miletić, Mitrović, Urošević - Zdjelar, Pantić, Tošić, Janković, Ivanović - Tavamba. 

Klupa: Trnić, Cucin, Marković, Antonov, Jevtović, Vakulko, Suma, Ilić, Đ. Jovanović, Ožegović.

Teplice: Diviš, Ljevaković, Rezek, Červenka, Kral, Žitni, Čmovš, Hička, Vondaršek, Hora i Kron.

UŽIVO:

79 - Bilo je pitanje vremena - Tavamba, 2:0! Od prvog minuta Kamerunac je korpulencijom pravio probleme češkom timu, a kada je "Bambi" Tošić iz prekida sa desne strane poslao pravi centaršut na peterac, Tavamba je uspeo da sa igračem "na leđima" pogodi Divišovu mrežu i povisi na 2:0!

Tavamba je bio okrenut leđima u trenutku kada je uspeo da "trzne" glavom i smesti loptu u mrežu.

2:0
Izvor: YouTube


67 - Stojković! Sjajno je odbranio udarac Krona sa pet metera i sprečio plavo-žute da izjednače. Velika šansa za Teplice, drugi put u nastavku je kiksnula odbrana Partizana.

"Prema mom mišljenju Pantić je danas najbolji. Odlična akcija kod gola, Ivanović se polako opušta, Urošević ima odličan centaršut. Prilika u prvom i gol u drugom posle njegovih centaršuteva. I Tavamba pravi razliku, to je očigledno", utisak je našeg reportera sa Kipra, Vladimira Sukdolaka, koji pretpostavlja da je na terenu ekipa koja će verovatno igrati i protiv Plzena.

"Ožegović i Suma će konkurisati uz ovih 11 momaka", dodao je.

58 -  Tavamba! Kamerunac je prejak za svoje čuvare, ovog puta uputio je jak udarac posle duela u kaznenom prostoru Teplica i naterao Diviša na intervenciju.

55 - Prvu šansu u drugom poluvremenu imali su Česi, poveli su Srbi! Tavamba je mogao da igra 1 na 1 sa čuvarom na levom krilu, ali je odlučio da vrati loptu do Uroševića, koji je iz prve uputio idealan centaršut, a Ivanović u skoku nadvisio čuvara i "zakucao" loptu u gornji desni ugao Divišovog gola - 1:0!

Lepa akcija crno-belih... Pogledajte.

1:0
Izvor: YouTube



51 - Đukić i Šmjekal nisu menjali na poluvremenu, ali se jeste promenila situacija na terenu u nastavku - prvu šansu imali su Česi! Kron je istrčao pred Stojkovića, ali nije bio precizan. "Uhvaćena" je bila na spavanju odbrana Partizana...

45 - Kraj prvog dela tokom kog povratnik na gol posle operacije zuba, Stojković, nije morao nijednom da interveniše. Đukić bi mogao da nađe nekoliko razloga za zadovoljstvo, ali je očigledno i da je crno-belima nedostajao pravi potez u crvenoj zoni - bilo da je reč o pasu, bilo šutu.

38 - Velika šansa za Partizan preko razigranog Tavambe! Pas koji mu je glavom prosledio omaleni Tošić, Kamerunac je uspeo da primi, "lažnjakom" izbori šansu za udarac pored trojice čuvara i potom "opali" preko prečke.

30 - Dve solidne šanse imali su crno-beli u prvih pola časa igre, oba puta preko Tavambe. Prvo se stameni napadač izborio za poziciju za šut posle centaršuta Uroševića, ali je kiparski arbitar Savas prekinuo igru na signalizaciju pomoćnika. U 27. minutu, Tavamba je odigrao u prostor za Ivanovića koji je pao posle duela sa Divišom, međutim Savas je procenio da je golman Teplica prvo stigao do lopte, pa tek onda "ušao" u napadača crno-belih.

Generalno, crno-beli igraju dosta ofanzivnije i sigurnije u poređenju sa utakmicom sa Slovanom iz Libereca, kada je Đukićev tim prvu šansu stvorio i iskoristio u 88. minutu i to tek nakon što je Tavamba zaigrao sredinom drugog poluvremena.

1 - Meč je počeo.

Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC