• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajern i dalje u seriji, Nastasić pocrvenio

Autor mondo.ba

Bajern pobjedom u Majncu povećao prednost nad pratiocima. Šalke vodio protiv Verdera do finiša meča, a onda nakon isključenja Nastasića primio dva gola.

Fudbaleri Bajerna odigrali su prilično loše prvo poluvreme i mnogo boljih drugih 45 minuta, ali su oba gola za pobjedu nad Majncom postigli u prvom dijelu.

Dva šuta u okvir gola u prvom poluvremenu ili bolje rečeno dva sjajna poteza Franka Riberija i Džejmsa Rodrigeza bili su dovoljni šampionu Njemačke da riješi meč na Opel areni.

MAJNC - BAJERN 0:2 (0:2)

Domaći fudbaleri pružili su dobar otpor Bajernu, kojeg su uspjeli savladati samo jednom u posljednjih deset mečeva, ali nisu iskoristili svoje prilike, poput one iz 20. minuta, kada je Maksim šutirao pored gola iz dobre situacije.

Kazna Bajerna bila je surova. Bajern je u 33. izveo korner, a lopta se odbila do Riberija koji je sa ivice šesnaesterca šutirao iz prve i poslao loptu u mrežu.

Bio je to njegov 114. gol za Bajern čime je prestigao Marija Gomeza na vječnoj listi strijelaca Bajerna. Sada je ispred njega još deset imena.

Novi evrogol viđen je u 44. minutu, kada je Džejms Rodrigez odlično primio loptu na grudi poslije centaršuta Tolisoa, a zatim prelijepim volejom postigao svoj četvrti gol u sezoni.

Ekipa Jupa Hajnkesa u drugom poluvremenu odigrala je mnogo bolje, sjevale su prilike pred golom Centnera, pa i pred Ulrajhovim, ali mreže su ostale netaknute.

Osmom pobjedom u nizu Bajern je povećao prednost nad svojim pratiocima na 18 poena, zahvaljujući šokantnom porazu Šalkea od Verdera  rezultatom 2:1.

Vodio je Šalke sve do 79. minuta, kada je srpski reprezentativac zaradio drugi žuti start zbog prekršaja, što je bio uvod u preokret u Gelzenkirhenu.

Golman Šalkea Farman loše je reagovao nakon tog slobodnog udarca, a Kruze je odbijenu loptu poslao u mrežu.

Pogodak Ukrajinca dao je dodatno samopouzdanje gostima, koji su iskoristili „rupu“ u odbrani poslije isključenja Nastasića i u sudijskoj nadoknadi stigli do potpunog preokreta.

Egeštajn je sve uradio, predriblao i golmana koji ga je srušio, a rezervista Junuzović je sve odlično pratio i pospremio loptu u mrežu za pobjedu 2:1, pa nije bilo potrebe za najstrožom kaznom.

Hofenhajm je ispustio vođstvo protiv Herte i na krjau remizirao 1:1, ali će mnogo više nego za bodovima žaliti za Keremom Demirbajem.

Odlični kreator igre Hofenhajma, za kojeg su se tokom proteklog prelaznog roka interesovali Borusija Dortmund, Milan i Liverpul, doživio je težu povredu zbog koje će duže odsustvovati sa terena.

Demirbaj je odmah po izlasku sa terena prevezen u bolnicu, gdje će se utvrditi da li se radi o lomu noge ili težoj povredi zgloba.

BUNDESLIGA 21. KOLO

Subota

Frajburg - Bajer Leverkuzen 0:0

Herta – Hofenhajm 1:1 (0:1)
/Kalu 58 - Kramarić 38 penal/

Majnc – Bajern 0:2 (0:2)
/Riberi 33, Rodrigez 44/

Šalke - Verder Bremen 1:2 (1:0)
/Konopljanka 24 – Kruze 79, Junuzović 90+3/

Volfsburg – Štutgart 1:1 (1:0)
/Origi 24 – Gomez 60/

Borusija Menhengladbah - RB Lajpcig (18.30)

Odigrano u petak

Keln -  Borusija Dortmund 2:3 (0:1)

/Zoler 60, Mere 70 -Batšuai 35, 62, Širle 84/

Nedjelja

Auzsburg - Ajntraht Frankfurt (15.30)

Hamburger SV - Hanover (18.00)

TABELA: Bajern Minhen 50, Bajer Leverkuzen 35, Borusija Dortmund 34, Šalke 34, Ajntraht (-1) 33, RB Lajpcig (-1) 32, Borusija Menhengladbah (-1) 31, Augzburg (-1) 28, Hofenhajm 28, Herta 27, Hanover (-1) 27, Frajburg 25, Volfsburg 24, Štutgart 21, Verder 20,  Majnc 20, HSV (-1) 16, Keln 13.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC