• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda menja koncepciju: Dalje bez "plejmejkera"

Autor mondo.rs

Vladan Milojević menja taktiku za nastavak sezone.

/Od izveštača MONDA iz Antalije/

Odlazak Gelora Kange stvorio je problem u igri Crvene zvezde. Ekipa je izgubila na kreaciji i ubojitosti, što se moglo primetiti u proverama protiv Amkara (1:1) i Ujpešta (1:1).

Nenad Krstičić se nije dobro snašao u ulozi organizatora napada, pa je Vladan Milojević svestan situacije u kojoj se našao, pokušao da razmrda tim promenom formacije sa 4-2-3-1 na 4-4-2 i 4-4-1-1.

Očekivalo se da bi crveno-beli do kraja prelaznog roka u Srbiji mogli da angažuju zamenu za vezistu iz Gabona, ali je generalni direktor Zvezdan Terzić tokom opširnog razgovora sa novinarima u Antaliji odbacio takvu mogućnost i najavio taktičku promenu.

"Zvezda neće dovoditi zamenu za Kangu. Verujem treneru Milojeviću. On želi da promeni sistem, ne želi da igra sa plejom. Konceptualno će da igra drugačije, svih 10 igrača će imati obaveze u igri".

Zvezdini igrači mučili su se da uđu u šanse za gol protiv pomenutih rivala, a duel sa Ujpeštom uživo je posmatrao i Terzić. koji je tog dana stigao u Tursku.


"Nisam zadovoljan kako smo odigrali prvo poluvreme, ali i nije dobro kada ekipa u pripremnom periodu igra lepršavo. To znači da nisu dobro trenirali. U drugom poluvremenu ušli su mlađi igrači, odmorniji, i onda smo dominirali".

Kao potencijalne zamene za Kangu pominjali su se Mirko Ivanić, Filip Đuričić, Danijel Aleksić...

"Nudili su nam se pojedini fudbaleri, ali imamo dobar fond igrača. Razmišljali smo o Ivaniću, ali se nisu poklopile kockice. On nije bio ekspilicitan u stavu da želi u Zvezdu, a i nije bio naš prvi pik, ali jeste igrač koji bi se uklopio u naš sistem. Direktor Mrkela je pričao u decembru sa Đuričićem, kojem povratak u Srbiju nije bio prioritet. Danijel Aleksić nije klasična zamena za Kangu, drugačiji je profil igrača", objasnio je Terzić.

Govoreći o zimskom prelaznom roku, pomenute i ponude koje su imali Zvezdini fudbaleri.

O Ričmondu Boaćiju smo već pisali, a ono što je sve zanimalo još od kada je prvi put pomenuto da bi Nemanja Radonjić mogao ove zime u Štutgart jeste otkud sad to, kada je prvobitno rečeno da neće biti prodat u naredne dve godine.

"Radonjić je doveden iz Rome na pozajmicu dve godine. Njegov ugovor sa Romom ističe 2019. Sa Zvezdom je potpisao ugovor koji važi do 2023. i po njemu se Roma ne pita ništa. U ove dve godine Zvezda je mogla da ga pusti negde drugo na pozajmicu ili da ga zadrži. Posle 2019. Romi pripada 15 odsto transfera, 25 odsto igraču, a 60 odsto Crvenoj zvezdi. Roma se nijednog trenutka nije pitala suštinski, ali se pitala formalno jer bi smo u slučaju raskida ugovora o pozajmici morali da otkupimo tih 15 odsto i onda bi taj dogovor od 2019. pripao nama i njima već u januaru 2018", ispričao je Terzić.

Ponuda Štutgarta iznosila je 6.000.000 evra, ali je odlučeno da bude odbijena jer nije bio pravi momenat za prodaju.

"Želimo da Radonjić pomogne ekipi da igra kvalitetno u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pa ćemo eventualno krajem avgusta da razmišljamo o njegovom transferu", istakao je Terzić.

Ponuda je ove zime postojala i za Aleksandra Pešića - 5.000.000 evra od Bašakšehira.

"U razgovoru sa Milojevićem i Mrkelom doneli smo odluku da ne bi bilo dobro prodavati ga. Pokazao je svoj pravi potencijal i tek na proleće i leto očekujemo pravog Pešića, onakvog kakvog ga znamo i zbog čega smo ga doveli. Boaći bi potpuno potonuo da posle 42 gola ne prodamo njega, već njegovu faktički zamenu".

Mičelu Donaldu i Damjanu Le Taleku na leto ističu ugovori, a odibili su da potpišu nove. Zvezda će, ipak, pokušati još jednom...

"Donald i Le Talek su dugo tu, dali su veliki doprinos rezultatima, ali su u godinama kada treba da rešavaju egzistenciju. Poštujemo njihov stav, ipak, Zvezda će se voditi idejom da pojedinačan interes ne može da bude iznad interesa kluba. Ne na štetu mladih igrača koji mogu da igraju na toj poziciji", najavio je Terzić i potvrdio da je Donald u januaru odbio transfer u moskovski Dinamo za 800.000 evra obeštećenja, a Le Talek u PAOK za 700.000.

Poznato je da se Zvezda nalazi u finansijskim problemima i da su se svi u klubu nadali prodaju Ričmonda Boaćija ove zime, čime bi bila ubrizgana značajna finansijska injekcija, ali Terzić ističe da neće biti tragedija ukoliko napadač iz Gabona ostane.

"Stisnućemo se. Predočio sam igračima šta nas čeka ovog proleća, upoznao ih kako Zvezda funkcioniše jer sam stekao utisak da oni zaista ne znaju kako se finansira naš klub. Otvoreno sam ih pitao da li su spremni da igraju bez novca do juna. Para će ili biti ili neće. Kad dođu, biće prvo podeljene igračima. Ako i ne bude bilo, zamolio sam ih da se stisnu. Svima su nam puna usta ljubavi prema Zvezdi. Mnogo su zaradili jesenas, tako da niko od njih nije bez para".

Terzić je navo da je razgovor bio otvoren i iskren i da su igrači prihvatili situaciju sa razumevanjem.

"Zvezda je uvek rešavala svoje probleme jer na svaka tri meseca ima UEFA monitoring. Moramo redovno da izmirujemo finansijske obaveze", dodao je.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC