• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počela je vladavina Sitija i Gvardiole!

Autor mondo.rs

"Građani" očitali lekciju Arsenalu u finalu Liga kupa na Vembliju - 3:0 (1:0).

Trofej Liga kupa i narednih godinu dana će provesti u Mančesteru, samo će se sa Old Traforda preseliti na šest kilometara udaljeni stadion "Etihad"!

Mančester siti na Vembliju je u nedjelju pobijedio Arsenal rezultatom 3:0 (1:0) i tako osvojio prvi ovosezonski trofej i prvi otkako je ljeta 2016. na poziciju menadžera došao Pep Gvardiola.

Golove za prvoplasirani tim Premijer lige - gdje bi trebalo da se desi čudo pa da Mančester junajted ili Liverpul u posjlednjih 10 kola ugroze liderski status "građana" - postigli su Serhio Aguero u 18, Vensan Kompani u 58. i David Silva u 65. minutu.

Sitiju je ovo peti Liga kup, treći u posljednjih pet sezona. Po ukupnom broju trijumfa se izjednačio sa Junajtedom, Aston Vilom i Čelsijem, a rekorder je Liverpul sa osam.


Arsenal je svoju šansu da uradi nešto više u ovom meču propustio kada Pjer Emerik Obamejang pri rezultatu 0:0 nije uspio da iz peterca matira Klaudija Brava.

Loptu mu je prvo sklonio perfektnim uklizavanjem Kajl Voker, a potom je Obamejang, ove zime doveden za veliki novac iz Borusije Dortmund, mogao da uputi samo mlak udarac, koji je završio u rukama čileanskog golmana.

Upravo je Bravo bio neočekivani asistent kod vodećeg pogotka "građana". Njegovo ispucavanje duboko na polovinu Arsenala prihvatio je Aguero, stuštio se ka golu i okružen dvojicom čuvara lobovao istrčalog Ospinu sa ivice kaznenog prostora - 1:0.

Znajući kako Siti drži loptu u nogama i kako kontroliše utakmicu, bilo je jasno da će "tobdžije" morati mnogo da se pomuče kako bi se vratile u meč. Međutim, Gvardiolin tim je bivao sve sigurniji kako je utakmica odmicala i rešio je pitanje pobjednika sa još dva gola, u razmaku od sedam minuta.

Prvo je malerozni Kompani (zbog povreda nastupio na samo 10 mečeva Premijer lige i po jednom u Ligi šampiona, FA kupu i Liga kupu) skrenuo u mrežu oštar šut Ilkaja Gundogana, a na 3:0 je povisio Silva, savladavši nemoćnog Ospinu iskosa sa leve strane. Španski "vezista" poslao je prizemni udarac u suprotni ugao.

Arsenal će priliku da se revanšira imati već u četvrtak, kada će dočekati "građane" u posljednjem meču 28. kola Premijer lige. Sve osim pobjede, za tim Arsena Vengera bi najvjerovatnije značilo da će završiti sezonu na šestoj poziciji i da do plasmana u Ligu šampiona može samo tako što će osvojiti Ligu Evrope.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC