• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MSL: Partizanu sladji remi u derbiju

Iako ni sedmu godinu zaredom nije u Humskoj savladao komšije, Partizan je svakako zadovoljniji ishodom 133. "večitog derbija".

 MSL: Partizanu sladji remi u derbiju Izvor: MONDO

Utakmica je završena nerešenim rezultatom 1:1, a crno-beli devet kola pre kraja Meridijan Superlige imaju pet bodova više od Crvene zvezde.

Crveno-bele je u vodjstvo doveo Igor Igor Burzanović u 22. minutu, a izjednačio je Brazilac Žuka u 30.

Partizan je utakmicu započeo u sastavu Darko Božović - Marko Jovanović, Nenad Djordjević, Milan Vještica, Ivan Obradović - Ednilson (Nikola Mitrović od 80. minuta), Darko Maletić, Žuka, Moreira, Zoran Tošić (Aleksandar Lazevski 83. minut) - Stevan Jovetić.

Aleksandar Janković večitom rivalu suprotstavio je sledećih 11: Ivan Randjelović - Pavle Ninkov, Ibrahim Gaj, Nenad Tomović, Dušan Andjelković, Segundo Kastiljo, Nenad Milijaš, Ognjen Koroman, Dejan Milovanović - Igor Burzanović (Ivan Tričkovski od 69. minuta) - Misdogard Betonligar (Nenad Jestrović od 75. minuta).

S obzirom na to da je Slaviša Jokanović izveo tim sa dva zadnja vezna, Ednilsonom i Žukom, i samo jednim klasičnim napadačem Jovetićem bilo je jasno da će opredeljenje Partizana, koji je u susret ušao sa plus pet u odnosu na večitog rivala, biti igra na bod.

Sa druge strane ni crveno-beli nisu krenuli "grlom u jagode". Ipak, standardna formacija Zvezde, nešto ofanzivnija od Partizanove, donela je gostima inicijativu na početku.

Prva pravu priliku na utakmici Zvezda je imala u 20. minutu, kada je nakon prekida sa leve strane koji je izveo Milovanović, Božović loše reagovao i ispustio loptu pravo na nogu debitanta u derbijima Nenada Tomovića. Štoper crveno-belih uspeo je da uputi udarac, medjutim, kiks svog golmana pokrio je Jovetić i zaustavio loptu na putu do mreže.

Samo dva minuta kasnije crveno-beli su poveli. Kastiljo je uposlio Andjelkovića na levom boku, usledio je centaršut. Crno-beli su na kratko odbili napad, ali se posle "bilijara" u šesnaestercu Partizana lopta ponovo odbila do igrača u crveno-belim dresovima. Milijaš je proigrao Misdongarda, koji nije uspeo da zahvati loptu, koja je prošla do Burzanovića. Obradović je zakasnio, a crnogorski reprezentativac neometan malo iskosa sa desne strane rutinski matirao Božovića.

U 28. minutu Zvezda je imala odličnu priliku da duplira vodjstvo, ali je prvo Božović odbranio udarac Milovanovića, a zatim je Andjelković sa ivice šesnaesterca šutirao pored gola.

Već u sledećem napadu Partizan je stigao do izjednačenja. Zoran Tošić oduzeo je loptu Ninkovu usput ga povukavši za dres. Sudija ništa nije signalizirao, a Partizanov reprezentativac uposlio je Žuku, koji je neometan metar-dva iza bele tačke majstorski levom nogom poslao loptu u donji levi ugao nemoćnog Randjelovića.

Do kraja poluvremena obe ekipe su imale još po jednu odličnu šansu. Lopta je posle šuta Stevana Jovetića fijuknula tik pokraj desne stative, dok je Burzanović sa petnaestak metara traljavo pucao i njegov udarac bez mnogo problema ukrotili su defanzivci Partizana.

Znatno opreznije ekipe su započele drugo poluvreme u kojem se gotovo ništa značajnije nije dogodilo do 63. minuta, kada je Tošić izveo treći korner Partizana, a Nenad Djordjević u padu zahvatio loptu glavom i poslao je pravo u naručje Randjelovića.

Dvadesetak minuta pre kraja Aleksandar Janković je pokušao da razdrma svoj tim, koji je u nastavku bio u podredjenom položaju, uvodjenjem Ivana Tričkovskog, koji je zamenio Burzanovića, odnosno Nenada Jestrovića umesto Betonligara.

Medjutim, sve do šest minuta pre kraja ništa se nije dogodilo, a onda je upućen jedna lopta ka Jestroviću. Djordjević je loše reagovao glavom i usledila je trka Zvezidnog napadača i golmana Partizana. Jestrović je ćušnuo fudbal, a Božović napravio prekršaj.

Sudija Milorad Mažić je najpre dosudio penal, ali je posle žustrih protesta fudbalera Partizana i konsultacija sa pomoćnikom ispravno preinačio odluku i dodelio crveno-belima slobodan udarac na ivici šesnaesterca. Loptu je namestio Nenad Milijaš, gadjao je gornji desni ugao Partizanovog gola i bio neprecizan, čime je otišla u nepovrat i poslednja prilika crveno-belih da pridju komšijama na dva boda.

Inače organi reda, čini se, spremno su dočekali utakmicu nad utakmicama. "Marice" su jutros poranile, a jake policijske snage dremale su na kritičnim lokacijama od ranog jutra. Grobari ovog puta na stadion nisu krenuli sa svog tradicionalnog okupljališta kod Terazijske česme. Sastanak je bio zakazan u Humskoj.

Za razliku od njih tifozi Crvene zvezde prodefilovali su Obilićevim vencom i uputili se oko 15 časova ka Trgu Republike, gde ih je opkolio kordon policije. Uz pratnju žandarma, pet-šest hiljada Delija krenulo je ulicom Srpskih vladara na Slaviju, a zatim Bulevarom Oslobodjenja do Autokomande.

Na stadionu se na kraju okupilo nešto više od 20.000 gledalaca. Razlog za nešto slabiju posetu sigurno je i kiša koja celog dana rominja u Beogradu, odnosno TV prenos utakmice.

Osim čarke na istočnoj tribini bliže severu, gde su se potukli navijači Zvezde i Partizana, drugih incidenata nije bilo. Tom prilikom navijjači Zvezde sa severa pokušali da probiju ogradu i predju na Istok, ali je policija pravovrmeno reagovala i uspostavila red na tribinama.

Pre početka utakmice navijači Partizana istakli su transparent "Unija Roma i Džaja - zaokružite 11. maja".

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC