• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakav poduhvat: Sam radio na knjizi o Partizanu!

Autor mondo.rs

Milovan Joličić je tri godine obilazio nekadašnje fudbalere Partizana, mnoge fotografe, novinske kuće i kolekcionare u potrazi za materijalom za publikaciju "FK Partizan 1945-2017". Knjiga je predstavljena u ponedeljak uveče.

 Milovan Jolicic Knjiga o FK Partizan Izvor: MN Press/arhiva

Ovo je više od ljubavi prema fudbalu i omiljenom klubu!

Milovan Joličić je tri godine temeljno istraživao, marljivo prikupljao podatke o svom voljenom klubu - Partizanu - i upravo je završio. Napravio je enciklopediju!

"Ova publikacija će svojim sadržajem i izgledom ostaviti bez daha sve čitaoce", poručio je Joličić na predstavljanju knjige.

Knjiga ima 1.008 strana i bezmalo 1.200 fotografija, od kojih mnoge nikada i nigde nisu objavljene.

Izvor: MN Press/arhiva


Milovan je prikupio građu o Partizanovim šampionskim titulama, osvojenim kupovima, izveštaje sa svih evropskih utakmica, ima najtačniju bazu podataka svih igrača FK Partizana koji su igrali na takmičarskim utakmicama (odigrali bar jednu), sve trenere i predsednike kluba, sve partizanove dresove, ali pronaći ćete i pregršt zanimljivih podataka, anegdota, isečaka iz medija.

O kakvom je "rudarskom" poslu reč, najbolje svedoči podatak da je svaki statistički podatak nekoliko puta proveravan.

Joličić je, inače, sve troškove na izradi ovog dela lično finansirao, što je još jedan pokazatelj o kakvom je entuzijasti reč i kakve navijače ima Partizan.

Nekadašnji fudbaler Partizana Zvonko Živković je istakao da je knjiga fantastična zbog nivoa detalja, ali i "zbog toga što je ceo poduhvat, potpuno sam, izneo jedan 'običan navijač'".

Navijač Partizana, koji stoji iza jednog od fanzina, Igor Todorović "Zgro" rekao je da ovako nešto niko nikada nije uradio.

"Putovao sam mnogo po svetu i pratio slična izdanja u Engleskoj, koja ima najveći nivo navijačke kulture i negovanja tradicije, odgovorno tvrdim da ovako obimno izdanje nema niko".

Ovo monumentalno izdanje formata 23x32cm opremljeno je tvrdim koricama, štampano na kvalitetnom kunstdruk papiru, a tabaci šiveni koncem.

Ako ste partizanovac ili jednostavno ljubitelj fudbalske građe, a želite da nabavite ovu knjigu, to možete da učinite posredstvom sajta www.knjigafkpartizan.com

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC