• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanković: Valjda ću da ispunim dječački san

Kapiten reprezentacije Srbije igraće u subotu uveče na Santjago Bernabeu u finalu Lige šampiona protiv Bajerna.

 Stanković: Valjda ću da ispunim dječački san Izvor: MONDO

Dejan Stanković je u karijeri uradio mnogo toga za ponos, ali ima priliku da u 2010. ostvari sve svoje snove. Na korak je od pehara "sa velikim ušima", a kada se slegnu utisci sa finala Lige šampiona, posvetiće se učešću na Mundijalu. Ipak, prva je na redu borba za ulazak u istoriju - pokušaće da Interu donese titulu prvaka Evrope poslije 45 godina.

"Svi u klubu, kao i armija naših navijača, imamo želju da ispišemo najsvjetliju stranicu u istoriji Intera. Osvojili smo oba trofeja u Italiji i sada hoćemo da ostvareni uspjeh krunišemo osvajanjem evropske titule. Tek tada će pravo slavlje moći da počne", izjavio je Dejan Stanković za "Novosti".

"Inter čeka taj trenutak još od 1965. godine i očekivanja su velika uoči utakmice protiv Bajerna. Pred nama stoji najveći mogući izazov i riješeni smo da ostvarimo svoje snove", dodao je kapiten "orlova".

Na putu do evropskog trona stoji su osvajač "duple krune" u Njemačkoj. "Poštujemo Bajern, kvalitetnu ekipu koju vodi dobar trener, ali daleko od toga da ih se plašimo. Savršeno smo svjesni koliko vrijedimo, i to hoćemo da pokažemo na terenu. Imamo i Murinja koji je zaista 'specijalan', kako ga javnost naziva. Portugalac nam je pokazao koliko vrijedimo i učinio da odigramo ovako sjajnu sezonu. Ekipa ima puno poverenje u njega, trenera koji savršeno dobro zna svoj posao i uliva nam veru da ćemo u Madridu postići istorijski uspeh".

Izvesno je da će Stanković početi meč na Santjago Bernabeuu pogotovo što Murinjo ne može da računa na Tijaga Motu, koji je isključen u revanšu polufinala protiv Barselone.

"Nedostajaće nam Mota, odličan je igrač, ali kroz karijeru sam naučio da nema toga bez kojeg se ne može. Nadam se da ću biti u postavi uz Kambijasa, ali to je Murinjov posao i ne pada mi na pamet da se miješam, moj zadatak je da ispunim ono što trener očekuje od mene".

Bajern će biti žestoko oslabljen neigranjem, takođe suspendovanog, Franka Riberija.
"Ima Bajern i druge odlične igrače, poput Robena i Olića. Čak smatram da je njihova igra sigurnija i tečnija kad Riberi nije u timu. U svakom slučaju, njihova najveća snaga je u kolektivu, kao i u njemačkom mentalitetu koji podrazumijeva beskompromisnu borbu do posljednjeg trenutka. Ipak, mi smo ove sezone stigli težim putem do finala, eliminisali smo prvake Engleske i Španije što nam je maksimalno podiglo vjeru u sopstvene kvalitete", dodao je Stanković.

"Odlučivaće detalji i šanse za pobjedu su podjednake. Svi u Interu imamo motivaciju do neba jer mnogi od nas prvi put igraju za najvrijedniji trofej kojim bismo potvrdili ovogodišnju dominaciju i u evropskim razmjerama. Trofej Lige šampiona je moj dječački san i sada me samo jedna utakmica dijeli od njegovog ostvarenja. Nadam se da ću u Madridu doživeti da podignem taj pehar s 'velikim ušima“, zaključio je Dejan Stanković.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC