• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šou Rusa na premijeri - 5:0!

Autor mondo.rs

U prvoj utakmici 21. Svetskog prvenstva u fudbalu Rusija pobedila Saudijsku Arabiju. Raspoložen i efikasan domaćin. Povreda Alena Džagoeva.

Počelo je!

Pobedom Rusije protiv Saudijske Arabije u prvom kolu Grupe A na Svetskom prvenstvu, koje ćemo od danas, pa sve do 15. jula pratiti
na stadionima širom najveće države na svetu.

Sergej Ignaševič ispisao istoriju!


Posle ceremonije svečanog otvaranja pred 80.000 ljudi na stadionu Lužnjiki, publiku koja se dobro zabavila uz pesme Robija Vilijamsa, obradovala je, barem veći deo nje, pobeda "zbornaje" protiv slabašnih Arpa –
5:0 (2:0).

Već posle nekoliko minuta igre bilo je jasno da će domaćin Mundijala osvojiti prve bodove i tako se približiti višedecenijskom cilju, jer Rusi od samostalnosti posle raspada SSSR-a, nikada nisu prošli u osminu finala.


Takođe, ekipa Stanislava Čerčesova dočekala je početak turnira sa nizom od čak sedam utakmica bez pobede, što je svakako plašilo naciju, ali i utical
o na samopouzdanje reprezentativaca. Ipak, energija i snaga "zbornaje" je ubedljivim trijumfom znatno dopunjena i pravi izazovi su tek pre Rusima.

Apetiti su porasli...

Skromni Saudijci će se verovatno i ovaj put zadovoljiti
samim plasmanom na Svetsko prvenstvo i prilikom da budu deo spektakularnog događaja.

Juri Gazinski je načeo protivnika u 12. minutu. A
leksandar Golovin je majstorskiubacio, a Gazinski se poklonio na "drugoj stativi" i spasa za Saudijsku Arabiju nije bilo.

A od Robija - srednji prst! (VIDEO)


Denis Čerišev je u 24. minutu morao prinudno na teren, jer se povredio Alen Džagoev.

Iskusni fudbaler se prilikom sprinta uhvatio za zadnju ložu i odmah je napustio igralište. Selektor Rusa
je izabrao pravu promenu, jer je Čerišev majstorijom u 43. minutu, lažnjakom kakav se retko viđa, bacio na travu kompletnu odbranu Saudijske Arabije, a onda s ivice peterca zakucao loptu u mrežu.


Mnogo bolju igru Rusija je krunisala
sa joštri gola.

Tek što je ušao – Artem Dzjuba je glavom povisio rezultat na 3:0, a asistirao je
ponovo Golovin. Ipak, pogodak meča postigao je Čerišev u prvom minutu sudijske nadoknade. Prelep udarac sa 17 metara završio je pod prečkom gola Arabije.

Ali, ni to nije bilo sve.

Dvostruki asistent Golovin je stavio tačku na premijerni meč Svetskog prvenstva. Iz slobodnog udarca sa oko 20 metara poslao je loptu tih uz stativu u mrežu.


Ruse 19. juna u carkoj prestonic, Sankt Peterburgu, očekuje meč drugog kola protiv Egipta, dok se u petak u Jekaterinburgu igra drugi meč prvog kola Grupe A (14 sati) između Urugvaja i Egipta.


GRUPA A

Rusija - Saudijska Arabija
5:0 (2:0)
/Gazinski 12, Čerišev 43, 90+1, Dzjuba 71, Golovin 90+4/

Egipat - Urugvaj (14.00)

Stadion: Lužnjiki (Moskva, 81.000)
Sudija: Nestor Fabija Pitana (Argentina)

RUSIJA: Akinfejev - Fernandes, Kutepov, Ignaševič, Žirkov - Gazinski, Zobnin - Samedov (od 64' Kuzjaev), Golovin, Dzagoev (od 22' Čerišev) - Smolov (od 69' Dzjuba).

SAUDIJSKA ARABIJA : Al Majuf - Al Buraik, Os. Havsavi, Om. Havsavi, Al Šahrani - Al Faraž, Otajf (od 64' Al Harbi)- Al Šehri, Al Jasim, Al Davsari - Al-Šahlavi (od 85' Asiri).

UŽIVO:

Prvi put u istoriji
svetskih prvenstava dva najslabija učesnika po FIFA rang listi igraće na otvaranju Mundijala. Saudijska Arabija je na poslednjoj bila na 67. mestu, dok je Rusija zauzima 70.

Ali...

To ne znači da su ambicije ove dve selekcije u skladu sa plasmanom na listi, koja je neretko nerealna.

Rusija kao domaćin namerava da konačno, posle Evropskog prvenstva 2008, napravi zapažen rezultat i na Mundijalima, jer nikada od raspada SSSR nije prošla grupu.

Saudijka Arabija, sa selektorom Huanom Antonijom Picijem, vre
ba šansu, a da umeju da budu vrlo nezgodni "pustinjski orlovi" pokazali su u pripremnim utakmicama, kada su dobro namučili Italiju (1:2) i Nemačku (1:2), ali ne i Peru (0:3).

I Rusija i Saudijska Arabija na poslednja tri meča nisu ostvarili pobede. Arapi su poslednju zabeležili protiv Grčke (2:0) 15. maja, dok je "zbornaja" bez trijumfa još od 7. oktobra 2017, kada je u Moskvi pobedila Južnu Koreju 4:2. Rusija je od tada odigrala SEDAM utakmica!



UŽIVO:

Kroz fotografije i video snimke, koje je zabeležio reporter MONDA Nikola Janković, pogledajte delić atmosfere sa Lužnjikija uoči prve utakmice na Mundijalu.






GRUPA A

Rusija - Saudijska Arabija
(17.00)
Egipat - Urugvaj (14.00)

Stadion: Lužnjiki (Moskva, 81.000)
Sudija: Nestor Fabija Pitana (Argentina)

RUSIJA: Akinfejev - Fernandes, Kutepov, Ignaševič, Žirkov - Gazinski, Zobnin - Samedov (od 64' Kuzjaev), Golovin, Dzagoev (od 22' Čerišev) - Smolov (od 69' Dzjuba).

SAUDIJSKA ARABIJA : Al Majuf - Al Buraik, Os. Havsavi, Om. Havsavi, Al Šahrani - Al Faraž, Otajf (od 64' Al Harbi)- Al Šehri, Al Jasim, Al Davsari - Al-Šahlavi (od 85' Asiri).


IZ MINUTA...

Kraj!

GOOOL!

90+3' Golovin iz "slobodnjaka!

GOOOL!

90+1' Denis Čerišov postiže golčinu za 4:0!

GOOOL!

70' Rusija je završila posao! Artem Dzjuba postiže gol za prvu pobedu domaćina i to tek što je ušao u igru. Stanislav Čerčesov je očigledno vukao prave izmen, jer su rezervisti, za sada, postigli već dva gola. Golovin je opet sjajno centrirao, a Dzjuba glavom postigao gol.

68' Rusi su bili blizu trećem golo. Roman Zobnin je šutirao oštro po zemlji, Al Majuf je bio nesiguran, ali iz drugog pokušaja zgrabio loptu.

58' I opet prete... Ali ofsajd.

ŠANSA ZA ARABIJU!

56'  Mogao je meč ponovo da bude rezultatski neizvestan. Al Džazim je zakasio, a imao je praznu mrežu ispred sebe.

51' Semedov je oštro šutirao, ali previsoko. Prva pretnja Rusa u drugom delu.

- Nastavljen je meč.

Završeno je prvo poluvreme...


GOOOL!

43' Rusija je stigla do 2:0. Semedov je iskoristio grešku Arapa, lopta je došla do Denisa Čeriševa, koji je "lažnjakom" nadmudrio odbranu Saudijaca i onda zakucao loptu u mrežu. Čerišev je zamenio povređenog Džagoeva.



22' Neprijatna situacija za Rusiju. Alan Džagoev se u trku uhvatio za zadnju loži i sružio na travu... Mora napolje. Evo i prve izmene na Mundijalu i to prinudne. Denis Čerišev je na terenu.

PRETE I ARABIJA!

21' Opasan napad Saudijske Arabije i vrlo lako je moglo da bude 1:1. Al Šahlavi je bio u prilici posle ubačene lopte sa leve strane, odbrana Rusije je uspela da dobije bitku.  Bio je to korner za goste.

ŠANSA!

15' Rusija je imala novu šansu, bolja je. Međutim, i prva sudijska greška, jer je prilika proistekla iz ofsajda...

GOOOL!

13' Rusija vodi 1:0! Juri gazinski je strelac prvog gola na Mundijalu! Lopta je posle kornera došla do Romana Zobnina, koje je vrlo lepo video slobodne igrače na "drugoj stativi", usledio je sjajan centaršut, a Juri Gazinski majstorski glavom zatresao mrežu.

8' Nema prilika. Rusi su imali nekoliko opasnih napada, ali bez prave šanse. Saudijci su takođe pokazali da umeju lepo da kombinuju i da se neće libiti da napadnu gol.

Utakmica je počela, počelo je Svetsko prvenstvo u fudbalu. Uživajmo!


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC