• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maradona hvali Engleze: Više ne nabijaju loptu..

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Ti momci podučavani su na način na koji Engleska to ranije nije radila. Oni ne nabijaju loptu preko pola terena. Ne, oni žele da izađu na teren i igraju", rekao je Maradona.

Legendarni bivši argentinski fudbaler Dijego Armando Maradona pohvalio je reprezentaciju Engleske, rekavši da se vidi kako njihovi reprezentativci žele da izađu na teren i igraju fudbal.

Maradona je pri tome iznio svoje mišljenje da Englezi trenutno uživaju u tome što posljednjih godina uče svoje igrače da uživaju u dodiru s loptom i da se osjećaju komforno kada je imaju u posjedu.

"Oni žele da izađu na teren i igraju. Mislim da to nije došlo od selektora, to dolazi iz mlađih kategorija. Engleska je svjetski šampion od 17 i do 20 godina", rekao je Maradona za latinoameričke medije.

Iako niko od momaka koji su osvojili svjetsku krunu u konkurenciji do 17 i do 20 godina nije u A reprezentaciji, selektor Garet Sautgejt je vodio U21 selekciju i neke od tih igrača poveo u Rusiju, a to su Džesi Lingard i Ruben Loftus-Čik.

"Čini mi se da igrači poput Rahima Sterlinga, Harija Kejna, Džejmija Vardija i Džona Stonsa uvijek žele loptu još jednom dodirnuti. To jasno govori da su ti momci podučavani na način na koji Engleska to ranije nije radila. Oni ne nabijaju loptu preko pola terena. Ne, oni žele da izađu na teren i igraju, uz to pronađu i neke druge svoje prednosti u odnosu na protivnika s kojim igraju", istakao je jedan od najboljih fudbalera svih vremena.

Engleska nakon dva kola u grupi G sa šest bodova dijeli prvo mjesto sa Belgijom, dok su Tunis i Panama bez bodova. U posljednjem kolu, 28. juna, Englezi će se u borbi za prvo mjesto sastati s Belgijancima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC