• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Solunu - 0:2, pa 3:2, Dabur "ubio" Škendiju!

Autor mondo.rs

Neverovatne scene na "Tumbi", gde su Moskovljani imali dva gola prednosti posle 17 minuta igre, ali posle čega je usledio neverovatan odgovor crno-belih. Red Bul Salcburg praktično obezbedio plasman dalje.

Znali smo odmah posle žreba za 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona da će biti vrelo u ovom dvomeču, ali se to odnosilo uglavnom na potencijalni haos koji bi mogli da izazovu navijači grčkog i ruskog kluba.

Međutim, kada je prva utakmica na rasprodatom "Tumba" stadionu u Solunu počela, haos se događao na terenu!

Posle 90 minuta igre ostao je rezultat sa poluvremena: PAOK - Spartak 3:2 (3:2), nakon što su Moskovljani golovima Popova u 7. i Promesa u 17. minutu stigli do šokantnih 0:2 i najavili katastrofu vicešampiona Grčke!

Ovaj susret koji prenosi "Arena sport" na svom prvom kanalu interesantan je publici u Srbiji utoliko što su "Grobari" i "Gate 4" u bratskim odnosima, baš kao "Delije" i "Fratrija". Ove navijačke grupe često se posećuju i podržavaju u velikim utakmicama i lokalnim derbijima.

Navijači solunskog kluba u tim trenucima, umesto zvižduka i uvreda, počeli su da navijaju samo još glasnije, a ekipa da napada u talasima, sve dok izraelski sudija Orel Grenfeld u 29. minutu nije pokazao na belu tačku. Reprezentativac Srbije i ljubimac domaćih navijača, Prijović, tukao je snažno i precizno najavljujući ono što će se dogoditi u poslednjih sedam-osam minuta prvog poluvremena.

Fudbaleri Spartaka panično su branili svoj gol prepuštajući punu kontrolu igre domaćinu, a to je značilo samo još dva pogotka u njihovoj mreži: Limnios je izjednačio u 37, a Pelkas doneo vođstvo crno-belima u 44. minutu za erupciju oduševljenja navijača.

Međutim, na teren kao da se vratio neki drugi PAOK od kog trener Razvan Lučesku nije želeo da nastavi u istom ritmu, naprotiv... Jedinu šansu (ali kakvu!?), propustio je Dimitris Pelkas u 65. minutu kada je sačekao trenutak dekoncentracije štopera moskovskog tima, Salvatorea Boketija, oduzeo mu loptu i istrčao sam pred Maksimenka, ali promašio 7,32 metara širok gol.

PAOK: Paskalakis - Matoš, Varela, Hačeridi, Krespo - Maurisio (od 84. Skahov), Kanjas, Pelkas - Limnios (od 79. Žaba), El Kaduri (od 61. Varda), Prijović. Trener: R. Lučesku.

Spartak: Maksimenko - Eščenko, Gio, Boketi (od 94. Raškazov), Kombarov - Zobnin, Fernando, Popov (od 65. Timofejev) - Lomovitskij, Promes, Luiz Adrijano (od 75. Ze Luis). Trener: Karera.

Lučeskuov "džoker", egipatski dribler Amr Varda, ušao je u 66. minutu i izveo jednu solo akciju iz koje nije uspeo da uputi udarac i to je, bukvalno, bilo sve od igrača PAOK-a ove večeri. Do kraja meča pitali su se crveno-beli trenera Masimilijana Karare, koji je pogodio izmene i povratio samopouzdanje ekipi, međutim njegov najbolji igrač i strelac 65 golova na 128 nastupa nije realizovao najstrožu kaznu u 71. minutu.

Jevgen Hačeridi nepotrebno je i dugo povlačio Luiza Adrijana u trenutku dok je Brazilac pokušavao da primi loptu u šesnaestercu, Grenfeld je to posmatrao iz neposredne blizine i odlučio da dosudi jednanaesterac na zaprepašćenje najvećeg broja stanovnika severne Grčke, međutim tada se istakao Aleksandros Paskalakis koji u prvom poluvremenu nije zaustavio nijedan od dva pokušaja koja su išla u okvir gola.

Ovog puta "pročitao" je Promesa i nogama, ali uz pomoć stative, zaustavio udarac holandskog napadača.

PAOK je tada imao i sreće, jer se lopta odbila nazad u šesnaesterac, ali taman tako da nijedan fudbaler u crveno-belom nije mogao da dođe do nje...





IZRAELAC "NAČEO" ŠKENDIJU, JUNUZOVIĆ ISKLJUČEN

U istom terminu ove srede uveče, potencijalni protivnici Crvene zvezde u plej-of rundi kvalifikacija igrali su svoj prvi meč u Salcburgu, a Red Bul je već posle 45 minuta najavio ubedljivu pobedu nad šampionom Makedonije, Škendijom.

Uz dva gola sa bele tačke i jednim iz prekida polufinalisti Lige Evrope iz prošle sezone obezbedili su miran revanš.

Izraelski vezista Munas Dabur nastavio je gde je stao na kraju sezone 2017/18, u kojoj je postigao 22 golova u prvenstvu i još sedam u Ligi Evrope. Računajući i dva pogotka u mreži crveno-crnih iz Tetova on je ove sezone već postigao šest na samo četiri nastupa!

Dabur je bio siguran izvođač jedanaesterca u 16. minutu nakon prekršaja koji je napravio Enur Totre, da bi u 3. minutu sudijske nadoknade temenom potkačio oštar centaršut Zlatka Junuzovića sa levog krila i ostavio Kostadina Zahova "ukopanog" da posmatra kako lopta završava u njegovoj mreži.

Pauza za poluvreme je očigledno prijala gostima i pomogla fudbalerima Škendije da se organizovanije i spretnije brane u nastavku, pa je Red Bul uzalud pokušavao da pronađe put pored inspirisanog Zahova, sve dok sudija iz Azerbejdžana Alijar Agajev u 80. minutu nije i drugi put pokazao na belu tačku (ovaj put zbog prekršaja Egzona Bejtiule) što je defanzivni vezista iz Malija, Dijadije Samaseku, iskoristio da u trećoj profi sezoni postigne prvi gol za svoj tim.

Uz privremen nestanak električne energije na "Red Bul areni", koji je izazvao udar groma u reflektore, završeno je: Salcburg - Škendija 3:0 (2:0).

Austrijski reprezentativac Junuzović isključen je u 83. minutu zbog prigovora, a žuti karton imao je još kada je u 19. minutu pokušao da iscenira jedanaesterac.

Pomenuli smo i Zahova sa gola prvaka Makedonije, koji je tri puta savladan, dva puta sa bele tačke, jednom posle gužve pred svojim golom gde nije imao šanse da reaguje i spreči Izraelca da povisi na 2:0, ali koji je pre i posle toga zabeležio je sedam odbrana i bio ubedljivo najbolji u svom timu.

Salcburg: Stanković - Lajner, Andre Ramaljo, Pongračić, Ulmer - Junuzović, Samaseku, Volf, Šlager (od 82. Mvepu) - Dabur (od 84. Daka), Džabo (od 73. Minamino). Trener: Roze.

Škendija: Zahov - Bejtulai, Musliju, Adili, Murati (od 76. Mići) - Alimi, Totre - Selmani (od 62. Emini), Nafiju, Žunior - Ibraimi. Trener: Osmani.

RBSSHK 3-0
Izvor: YouTube



Rezultati 3. kola kvalifikacija:

utorak

/staza šampiona/

Astana – Dinamo Zagreb 0:2 (0:1)
/Budimir 39, Olmo 84/

Karabag – BATE Borisov 0:1 (0:1)
/Dragun 36/

Malme – Videoton 1:1 (0:0)
/Kristensen 62 – Nego 71/

Crvena zvezda – Spartak Trnava 1:1 (1:1)
/Ben pen 23 – Grendel 25/

/staza pratilaca/

Slavija Prag – Dinamo Kijev 1:1 (0:0)
/Husbauer pen 90+5 – Verbić 82/

Standard – Ajaks 2:2 (0:2)
/Emon pen 90+4, Karsela–Gonzales 67 – Huntelar 19, Tadić 34/

Benfika – Fenerbahče 1:0 (0:0)
/Servi 63/

sreda

/staza šampiona/

Red Bul Salcburg – Škendija 3:0 (2:0)
/Dabur 16, 45+3, Samaseku pen 80/

Seltik – AEK Atina 1:1 (1:1)
/Mekgregor 17 - Klonaridis 44/

/staza pratilaca/

PAOK – Spartak Moskva 3:2 (3:2)
/Prijović pen 29, Limnios 37, Pelkas 44 - Popov 7, Promes 17/

Svi revanš mečevi u utorak, 14. avgusta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC