• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIFA nagrade: Ni ovde nema Mesija!

Autor mondo.rs

Finalisti FIFA "The Best" nagrada su isti fudbaleri koji su ušli u uži krug u izboru UEFA. Pogledajte i ko može da bude trener godine, golman, ko je ušao u izbor za najlepši gol...

FIFA je "iskopirala" UEFA nagrade.

Nakon što je pre nekoliko dana Luka Modrić dobio nagradu za najboljeg igrača u izboru "evropske kuće fudbala" u konkurenciji Mohameda Salaha i Kristijana Ronalda, FIFA je danas saopštila da identična "trojka" konkuriše i za "The Best" nagrade u njihovom izboru.

Proglašenje pobednika će biti održano 24. septembra u Londonu.

Ukoliko gledamo da su FIFA "The Best" nagrade naslednici FIFA igrača godine, potom i "Zlatne lopte" koja je bila spojena sa nagradom "Frans fudbala", ovo je prvi put od 2006. godine da Lea Mesija neće biti na podijumu.

Odnosno, ovo je prvi put da nije ušao u uži izbor od tri najbolja fudbalera...

GLASANJE

Navijači učestvuju s 25% ukupnog dela glasova, dok je 75% rezervisano za selektore FIFA reprezentacija, odnosno njihove kapitene. Svoj doprinos daju i svetski novinari iz zemalja članica FIFA.

Posle osvojene nagrade za UEFA igrača godine može se reći da je Luka Modrić, vicešampion sveta s Hrvatskom i osvajač Lige šampiona sa Realom - favorit, ali "vreba" i Ronaldo.

Portugalac koji je bio besan što baš on nije izabran za igrača godine u Nionu - i nije došao potom da podrži nekadašnjeg saigrača iz Reala - "puca" na treći uzastopni trofej pošto je prethodna dva puta trijumfovao ispred Mesija i kreće na het-trik.

Bez šanse nije ni Mohamed Salah, prvi Afrikanac još od Samuela Etoa iz 2005. godine.

Za nagradu za trenera godine konkurišu Zlatko Dalić (Hrvatska), Didije Dešan (Francuska) i Zinedin Zidan (Real Madrid), dok su Tibo Kurtoa (Čelsi/Real Madrid, Belgija), Ugo Loris (Totenhem, Francuska) i Kasper Šmajhel (Lester/Danska) nominovani za najboljeg golmana.

Biće zanimljiv i izbor za FIFA "Puškaš nagradu" za najlepši gol.

To je najbolje da pogledate!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC