• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadić: Crnu Goru vidim kao istu državu

Autor mondo.rs

"Ne osećam dodatni naboj", rekao je kapiten "orlova". Selektor, međutim, smatra da je reč o istorijskoj utakmici važnoj za obe države, ali da se nada kako će sve proteći sportski na terenu.

 Crna-Gora-Srbija-cetvrtak-20.45-prenos-Sportklub-Izjava-Krstajica-i-Tadica Izvor: MN PRESS

"Poznajem neke igrače reprezentacije Crne Gore, bilo mi je krivo što se nisu kvalifikovali za Svetsko prvenstvo", rekao je Dušan Tadić, koji će u četvrtak u Podgorici zaigrati sa kapitenskom trakom oko ruke.



Selektor Mladen Krstajić njemu je poverio veliku čast i obavezu, nakon što su Aleksandar Kolarov i Nemanja Matić zbog povreda morali da otkažu nastupe u predstojećim duelima sa Crnom Gorom i Rumunijom u UEFA ligi nacija.

"Ja na Crnu Goru i dalje gledam kao na istu državu, ne osećam neki dodatan naboj ili rivalitet sa njima", dodala je "desetka" naše reprezentacije, koja će u četvrtak od 20.45 prvi put odmeriti snage sa "sokolovima".

Krstajić, nakon što je otkrio da je Kolarov uprkos povredi doputovao iz Rima kako bi se javio i potom se vratio na oporavak u Romu, kao i da će Matić najverovatnije doputovati u Podgoricu u društvu trenera Mančester junajteda, Žozea Murinja, dodao je da je i vezista Crvene zvezde Nenad Krstičić morao da se povuče zbog prehlade i povrede pete, sa kojom je dočekao današnje okupljanje u Staroj Pazovi.

"Ima ozbiljnu prehladu i mislim da je zato i zamenjen u Zemunu već na poluvremenu. Uz odsustvo Kolarov i Matića, to je veliki udarac za nas, ali ne menja se ništa kada su ambicije u pitanju. Igramo protiv glavnih rivala za prvo mesto i verujem da imamo kvalitet za povoljan rezultat. Videćemo kako ćemo igrati, ne bih otkrivao karte. Fale nam neki igrači, pa ćemo ostaviti to za svlačionicu", rekao je Krstajić, pod čijim je vođstvom ekipa u prva dva kola Lige C savladala Litvaniju 0:1 i odigrala 2:2 sa Rumunijom.

Tumbu ne mogu nazvati kolegom

"O Tumbakoviću je suvišno pričati. On mi je mnogo pomogao u karijeri, kada sam iz Kikinde došao u Partizan. Izuzetno ga cenim kao čoveka, ne mogu ga nazvati kolegom, jer je on meni bio trener i šef, a ja sam u situaciji u kojoj sam, na početku trenerske karijere". rekao je Krstajić o selektoru Crne Gore i najtrofejnijem treneru u istoriji Partizana.

Potom je dodao...

"Mnogo bitna, istorijska utakmica, i za njih i za nas, posebno zbog svega što se dogodilo i politike.... Treba da gledamo sportski i želimo pobedu. Mnogo važna utakmica za obe države, a mi ćemo gledati da sve prođe sportski ne terenu. Igrači su maksimalno spremni i angažovani i imaju kvalitet da nadomeste iskustvo igrača koji nedostaju".

Selektor je odlučio da pozove i Nemanju R. Miletića iz Partizana, koji je lepu vest saznao tek kada je doputovao sa devojkom na Kosmet u nameri da u krugu porodice provede slobodne dane.

"Miletić dolazi sa srpske teritorije Kosova i Metohije, zbog čega mi je posebno drago. Radi se o igraču koji svojim kvalitetom zaslužuje da bude ovde. Verujem da će se brzo uklopiti", rekao je Krstajić.

Kolarov je slomio prst, dok Matić ima problema sa leđima i člankom. Iz ekipe je ispao i Nenad Krstičić koji je prehlađen i ima problema sa petom.

"Svi ostali su došli i na raspolaganju su. Imam poverenje u sve igrače, da u datom momentu mogu da uskoče u ekipu i igraju onako kako se od njih očekuje. Cilj je što bolji rezultat u ove dve utakmice", naveo je Krstajić.

Izvor: MN PRESS


Grupa 4

Parovi 3. kola (četvrtak): Litvanija – Rumunija 20.45, Crna Gora – Srbija 20.45.
Parovi 4. kola (nedelja): Rumunija – Srbija 15.00, Litvanija – Crna Gora 20.45

1. Crna Gora 1–1–0 (2:0) 4
2. Srbija          1–1–0 (3:2) 4
3. Rumunija   0–2–0 (2:2) 2
4. Litvanija     0–0–2 (0:3) 0

Parovi 5. kola (17. novembar): Srbija – Crna Gora 15.00, Rumunija – Litvanija 20.45.
Parovi 6. kola (20. novembar): Srbija – Litvanija 20.45, Crna Gora – Rumunija 20.45.

***

Izvor: MN PRESS



Krstajić nije želeo komentariše izjavu trenera Liverpula Jirgena Klopa koji je Ligu nacija nazvao najbesmislenijim takmičenjem u svetskom fudbalu.

Krstajić je upitan zašto umesto Kolarova i Matića nije pozvao Duška Tošića i Luku Milivojevića, ako je već izgladio odnose sa njima, jer igraju upravo na njihovim pozicijama.

"Mislim da smo prevazišli ta pitanja i odgovore, dovoljno je rečeno što se tiče tih stvari. Matić i Kolarov su pozvani kao i ostala 22 igrača. Pozvan je Miletić koji pokriva desnog beka i štopera, a Matić i Kolarov imaju svoje zamene, ne bih više o tome", odgovorio je Krstajić.

Jedina alternativa na levom beku je Milan Rodić, a novinare je zanimalo da li postoji plan u slučaju njegove eventualne povrede ili suspenzije.

"Naravno da imamo plan", a na dodatno pitanje da li može da kaže koji, Krstajić je uz osmeh odgovorio:

"Teško".
OVO JE SPISAK "ORLOVA"

Selektor je naveo da je atmosfera u ekipi bitna, a upitan da li bi bio zadovoljan sa četiri boda iz dve utakmice, kazao je da mu je bitno da se prva obavi kako treba.

"Uvek sam gledao prvu utakmicu koja dolazi, a to je Crna Gora. Bitno je da se maksimalno spremimo", dodao je.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Eeee, moj selektore, povlači se, pusti ljude koji znaju da rade

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC