• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mijatović: Šanse su 50-50, tas na vagi je Tumba

Autor mondo.rs

Proslavljeni napadač pričao o prvom fudbalskom susretu Crne Gore i Srbije, prednostima jednih i drugih, legendarnom Žozeu Murinju i njegovom prvom dolasku u Crnu Goru.

 Predrag Mijatović o duelu Srbija - Crna Gora Izvor: MN Press/arhiva
Izvor: MN Press/arhiva

Predrag Mijatović je proslavio dres reprezentacije Jugoslavije u čijem su sastavu bile Srbija i Crna Gora, a sutra uveče će u Podgorici gledati prvi fudbalski duel Crne Gore i Srbije.

Popularni Peđa će u loži stadiona pod Goricom sedjeti pored menadžera Mančester junajteda Žozea Murinja, a legendarni napadač Budućnosti, Partizana, Valensije i Real Madrida, i bivši sportski direktor "kraljevskog kluba" veruje da će sve proteći u najboljem redu.

"Biće zanimljivo, iz svih mogućih uglova za nas koji sve to gledamo sa strane, za navijače reprezentacija Crne Gore i Srbije, ali i za same aktere, kako na terenu tako i na klupama. Očekujem interesantnu fudbalsku priču i ono što najviše priželjkujem jeste da sve protekne u najboljem redu", rekao je u intervjuu za "Vijesti" jedan od najuspješnijih menadžera u svetu fudbala.

"Ne mislim pritom na rezultat, već na ambijent na stadionu za koji se nadam da će biti vrhunski i pravi sportski. Verujem da će se odigrati utakmica u kojoj će se svako pomiriti sa postignutim rezultatom, što je i najvažnije u sportu", nadovezao se 49-godišnji Podgoričanin.

Legendarni Peđa ne daje ulogu favorita ni "hrabrih sokolima", ali ni "orlovima".

"Mislim da su šanse jednake, svaka reprezentacija ima svoj kvalitet i svoje šanse. Na strani Srbije je iskustvo, pre svega igranje na Svetskom prvenstvu, u pitanju je reprezentacija koja je minulih godina uspela da 'zakači' neko veliko takmičenje. Crna Gora nikad nije igrala na nekom velikom šampionatu i ima veliki motiv i želju da to uradi prvi put. Možda je Liga nacija prvaka prilika", rekao je Mijatović, koji je svestan da Crna Gora može sa svima da se nosi.

"Crna Gora je do sada već pokazala da može da igra sa jakim reprezentacijama, a ono što je nedostajalo jeste taj završni korak. Eventualna pobeda protiv Srbije značajno bi pomogla u tom shvatanju da se može poći na Evropsko prvenstvo".

Prednost Crne Gore su "domaći teren, veliki motiv i želja da se konačno ode na veliko takmičenje, kao i kvalitetni igrači koji mogu da odluče utakmicu", ali i iskustvo selektora Ljubiše Tumbakovića.

"Mislim da je Crna Gora tu u prednosti, jer Ljubiša Tumbaković, moj nekadašnji trener u Partizanu, bolje poznaje reprezentativce Srbije nego što Mladen Krstajić poznaje crnogorske fudbalere. Tumbino fudbalsko iskustvo može da bude od presudnog značaja, ali sa druge strane, možda i ne mora ništa da znači, jer fudbal je čudan i nepredvidiv, a dešavanja na terenu i krajnji rezultat zavise od mnogo faktora".

Mnogima će pogled leteti na ložu Gradskog stadiona, a tamo će definitivno biti Portugalac na privremenom radu u Mančesteru. A Murinjo nije došao u glavni grad Crne Gore na nagovor našeg Peđe.

"Murinjo je sam izabrao. Svaku pauzu u prvenstvu koristi da odgleda neku od utakmica reprezentacija, pa kao što je pre nekoliko godina bio u Beogradu, kao što je bio u Zagrebu, sada je i Podgorica došla na red. Murinjo sve prati i mislim da je odluka da dođe u Crnu Goru dobra i za njega i za crnogorski fudbal", rekao je legendarni Peđa, koji nije želieo da ulazi u priče da li će “Specijalni" dobiti otkaz i da komentariše kako podnosi pritisak medija nakon lošeg starta sa "crvenim đavolima".

"Kao njegov prijatelj, ne mogu da odgovorim na to pitanje. 'Special One' prvi put dolazi u Crnu Goru, ali teško da će imati vremena za razgledanje, uprkos prelepom oktobarskom suncu. Ne znam da li ću imati vremena da mu pokažem lepote Crne Gore, ipak dolazi zbog fudbala i zbog utakmice", podvukao je Mijatović.

Meč Crna Gora - Srbija u 3. kolu Lige nacija igra se u četvrtak od 20.45 časova u Podgorici.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC