• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alavi Bolt - ipak ne ostaje u australijskom fudbalu

Autor mondo.rs

Najbrži čovek na planeti, osvajač osam olimpijskih zlata u sprintu, Usein Bolt, raskinuo ugovor sa Sentral koust Marinersima. Razlog - novac.

Ličilo je sve na ispunjenje neverovatnog sna - iz jednog sporta u kojem je dokazan i vrednovan, prebaci u drugi, koji takođe voli.

Najbrži čovek na planeti, rekorder na 100 metara, Jamajčanin Usein Bolt je u 32. godini poželeo da počne da se bavi fudbalom. I zaista, postao je član australijskog fudbalskog luba Sentral koust Mariners (Central Coast Mariners) u kojem je bio osam nedelja i uspeo je i da se upiše u strelce.

Ali, saradnja je okončana danas.

Klub je saopštio da je bio u razgovorima sa potencijalnim "obećavajućim" sponzorima, koji bi finansijski podržali i ispratili Boltov ugovor, ali da nije nađeno rešenje sa Boltom.

"Iako nismo uspeli da se dogovorimo o nastavku saradnje sa Useionom Boltom, oduševljeni smo činjenicom da je olimpijski šampion u sprintu i vlasnik svetskog rekorda bio naš član proteklih osam nedelja", saopštio je vlasnik kluba Majk Čarslvort, dodajući da je svima u klubu bila velika čast i zadovoljstvo što su doprineli Boltovom ispunjenju sna da bude profesionalni fudbaler.

Bolt je bio u klubu od sredine avgusta, ali u poslednje dve nedelje nije ga bilo na treninzima, jer su Marinersi procenili da njegovo prisustvo može da bude teg za ekipu u kontekstu pregovora o nastavku saradnje sa Boltom.

Prema nezvaničnim informacijama, ponuđen novac nije zadovoljio Bolta. Informacije iz Australije navode da je na stolu imao ponudu od 150.000 dolara, a da je on očekivao, ni manje, ni više, nego tri miliona!

Bolt se zahvalio klubu na ukazanoj šansi i vremenu provedenom sa ekipom i zaposlenima u klubu i poželeo je Marinersima uspeha.

Jamajčanin je za vreme u klubu i na terenu, pokazao da ima "štofa" za fudbalera. Dao je dva gola, jedan veoma lep, pravi fudbalski, pokazao je napredak u tehnici i taktici, ali su mnogi stručnjaci pesimisti da u tom dobu neko može tek tako da zameni sport.

Uprkos procenama, Marinersi su želeli da daju Boltu šansu. Naravno, i u klubu su ocenili da će to biti izvrsno i sa komercijalne strane, za imidž kluba, za veću promociju i privlačenje publike i sponzora, jer imaju jedno od najvećih imena svetske atletike svih vremena.

Da li se ovime završava Boltov put u fudbal, videćemo. 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC