• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko: Roma ne može više ovako!

Autor mondo.ba

Kapiten Rome Edin Džeko bio je jako razočaran poslije samo osvojenog boda u Bergamu nakon što je rimski tim vodio protiv Atalante 3:3 (0:3).

"Vučica" je vodila 3:0 protiv Atalante pogocima Edina Džeke (dva) i Stefana El Šaravija, ali ni tri gola nisu bila dovoljna za slavlje gostiju sa "Olimpika". Tim iz Bergama je u drugom dijelu uspio da stigne do izjednačenje na 3:3 zahvaljujući golovima Timotija Kastanja, Rafaela Toloija i na kraju Duvana Zapate.

Vidno razočaran zbog toga bio je dvostruki strijelac za Rimljane Edin Džeko, koji se konačno potpuno oporavio od povrede i vratio u pravu golgetersku formu poslije devet utakmica "posta".

"Vratio sam se s dugog odustvovanja... Bilo je teško, nikad toliko nisam pauzirao. Mjesec dana povrede i onda dodatna pauza. Za dva mjeseca sam ispao iz igre i izgubio ritam. Pokušavam kao i uvijek, vrijedno trenirati", rekao je Džeko italijanskim medijima.

Džeko's back!

Prema njegovim riječima, teško je objasniti da je Roma ispustila tri gola u Bergamu.

"Razočarani smo drugim poluvremenom i načinom na koji smo igrali. Atalanti je prvi gol dao dodatnu snagu i samopouzdanje. Nevjerovatno su odigrali u drugom dijelu, ali mi kao da u nastavku nismo igrali. Nismo napravili ni dvije akcije. Ne možemo igrati na taj način".

Džeko je prvi pogodak postigao nakon 40-ak sekundi utakmice na stadionu "Atleti Azurri d'Italija".

"Ne mogu to objasniti, to je nam trebalo dati više snage. Samo što smo krenuli dali smo gol, neobjašnjivo", rekao je golgeter Rome, koja poslije ovog remija zaostaje bod za željenim četvrtim mjestom koje vodi u Ligu šampiona.

"Nedostaje nam kvalitet, jer ne dobijamo mečeve u kojima vodimo i po 3:0. Izgubili smo dva važna boda. Atalanta je jaka, pokazala je to, ali uz dužno poštovanje, nakon 3:0 meč ne može da završi 3:3".

Na pitanje da li je stoprocentno spreman, Džeko je odgovorio da je dobro.

"Golovi mi daju više snage i povjerenja. Nadamo se da će naredna četiri mjeseca biti bolja od prethodnih šest. Daćemo sve od sebe da ostvarimo cilj, a to je četvrto mjesto", dodao je Džeko i izrazio žaljenje što su poslije sjajnog prvog poluvremena, sve prosuli u nastavku.

Sljedeće nedjelje je derbi sa Milanom...

"Kao i ta naredna, tako i ova utakmica je takođe bila sa direktnim rivalima za plasman u Evropu. Šteta što nismo pobijedili iako je po prikazanom Atalanta zaslužila bod".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC