• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ožegović: Zvao me Prosinečki, pristao sam, ali...

Autori mondo.ba Autori mondo.rs

Napadač Partizana na pozajmici u Arsenalu iz Tule Ognjen Ožegović je istakao da ga je zvao selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki i ubijedio ga da zaigra za "zmajeve", ali su FIFA propisi napravili problem.

 Ognjen Ozegovic Robert Prosinečki me zvao da igram za BiH Izvor: Mondo/Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Kada je dolazio u Partizan izazvao je pravu buru, jer je bio igrač Crvene zvezde i na društvenim mrežama je "peckao" komšije. Ta tema je bila toliko "vruća" da je izvela iz takta sportskog direktora Ivicu Ilieva, koji je na predstavljanju Ožegovića zagrmio: "Ja garantujem za ovog momka!".

Ognjen Ožegović je u Partizanu odigrao ukupno 56 utakmica i postigao 16 golova (što u takmičarskim, što u prijateljskim mečevima). Otišao je u septembru 2018. godine u Arsenal iz Tule (Rusija), ostavivši emotivnu poruku: "Hvala ti, crno-bijela ljubavi!".

U intervjuu za "Kurir", Ožegović je rekao da je bio prinuđen da potraži novu sredinu, jer je bio "sklonjen iz Partizana" i otkrio da je prošlog ljeta Partizan odbio ponudu od jednog kluba iz Francuske za njega u visini od 800.000 evra.

Ožegovića Partizan nije prodao Arsenalu iz Tule. Otišao je tamo kao pozajmljen igrač crno-bijelih, sa kojima ima ugovor još godinu i po dana.

Ožegović je rođen u Gradišci (BiH) i karijeru je počeo u Kozari, dok je prije prelaska u Crvenu zvezdu 2012. nastupao i za Borac iz Banjaluke.

"Vratiću se na ljeto, javiću se u klub. Ako ljudi iz uprave nisu računali na mene ove sezone, ne vidim da će na mene računati sledećeg ljeta. Mislim da ću opet na transfer-listu- Ali, ako budu računali na mene, uvijek sam tu da pomognem. I ako bude opcija da me prodaju, izabraću najbolju za Partizan", rekao je Ožegović za "Kurir".

Nije mu baš jasno zašto je izgubio status prvotimca, da ga čak nisu vidjeli ni među rezervama, ali da je sve primio kao profesionalac. Ističe i da ga "apsolutno niko iz kluba nije kontaktirao" otkako je otišao, niti da su mu poželjeli sreću.

Ipak, i pored toga, nema gorka osjećanja prema klubu.

"Za mene je bitno što sam oba derbija odigrao dobro, što sam dao neke bitne golove. Da svojoj djeci s ponosom pričam o tome. A sve što se desilo prema meni ne zamjeram. Praštam im. Ispao sam korektan. Stopirao sam sva dugovanja prema Partizanu, potpisao sve reprograme da bi se ove godine igrala Evropa. Što se mene tiče, obraz mi je čist", kaže Ožegović.

Njegov dolazak u Partizan bio je, rekosmo, buran, a on ističe da je oduvijek navijač Partizana i da bi za Partizan igrao besplatno!

"Najbolji prijatelji i porodica znaju da sam od malih nogu navijao za Partizan i da je crno-bijeli dres bio moj san. Iskreno, u tom trenutku, kada sam dolazio, nisam razmišljao o pritisku, a svi znamo kako je to bilo medijski ispraćeno. Meni je bilo bitno samo da dođem, novac me nije interesovao. Bio sam na putu za aerodrom, trebalo je da odem u Rusiju, kada me je pozvao Partizan. Došao sam za tri puta manje para. I ne žalim! Kad bih se jednog dana obezbijedio, za Partizan bih igrao za džabe! Bez dileme!".

I još jedna zanimljivost za Ožegovića. Umalo da zaigra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine!

"Zvao me je selektor Robert Prosinečki, htio je da zagram za BiH. Složio sam se, ali administracija, odnosno propisi su mi napravili problem. Bio sam član reprezentacije Srbije 2016. godine kada je selekcija igrača iz domaće lige igrala protiv Katara. Bio je to FIFA termin, a pravila kažu da poslije takve utakmice nemam pravo da promijenim reprezentaciju", rekao je Ožegović u intervjuu "Kuriru".

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Goran

Poturica u svakom smislu. Ovako bi i u ratu uradio. E moj Ognjene meni je zao tebe. Grij klupu brzo ces opet u Kozaru.

RS

Ti si se bas ubio za reprezentacije, vikend igrac, nigdje se nije zadrzao duze od 6 mjeseci...... PREVARA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC