• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijerligaši doveli 73 igrača, potrošili 0 KM!

Autor mondo.ba

Buran prelazni rok u Premijer ligi BiH, ali klubovi praktično nisu ništa potrošili.

 Premijer liga BIH - 73 nova igrača - klubovi potrošili 0 maraka Izvor: MONDO/Samir Cacan

Premijerligaši u BIH završavaju pripreme za nastavak sezone, koja će biti nastavljena utakmicama 20. kola u subotu 23. februara.

Danas se završava zimski prelazni rok u BIH, tokom kojeg su svi klubovi iz Premijer lige BIH bili aktivni i iskoristili priliku da „osvježe“ ekipe.

Tokom zimskog prelaznog roka premijerligaši su ukupno potpisali čak 73 fudbalera, odnosno u prosjeku svaki klub ima šest novih igrača.

Zanimljivo je da prema zvaničnim podacima objavljenim na specijalizovanom sajtu Transfermarkt klubovi PLBIH za ova 73 igrača nisu potrošili niti jednu KM, odnosno svi su stigli kao slobodni ili pozajmljeni igrači.

Najveće promjene u ekipi napravio je sarajevski Željezničar koji je doveo deset igrača, a 14 ih je napustilo Grbavicu, dok je najmanje, odnosno samo jednog, dovela tuzlanska Sloboda, koju je napustilo pest fudbalera.

Evo i kratkog pregleda transfera u Premijer ligi BIH.

Željezničar je nedavno dobio novu upravu i novog trenera, vratio se Amar Osim, a ekipa je tokom zime prilično promijenjena u odnosu na jesenji dio sezone.

U klub su stigli Enes Šipović, Branko Bajić, Damir Sadiković, Mustafa Mujezinović, Mihael Klepas, Ermin Zec, Haris Kurtović, Anel Šabanadžović, Dženan Osmanović, koji je prekomandovan iz omladinskog pogona, tei Almir Čubara koji je vraćen sa pozajmice iz Visokom.

Nekoliko prvotimaca Zrinjskog tokom zime je napustilo klub i otišlo u inostranstvo, poput Nemanje Bilbije (Gangvon), Ognjena Todorovića (Osmanlispor) i Tonija Jovića (Lote), ali Mostarci su doveli osam igrača i po tome su odmah iza Željezničara.

Dres Zrinjskog zadužili su nekadašnji omladinski reprezentativac BIH, Renato Gojković, zatim Ivan Ćurjurić, Nikola Rodin, Vasilije Kolak, Abid Mujagić, Dario Rugašević, a sa pozajmica su vraćeni Anđelo Bevanda i Nermin Hajdarević.

Sarajevo je dovelo osam igrača, među kojima je i nekoliko vraćenih sa pozajmice, a novi igrači u ekipi Husrefa Musemića su Dakro Lazić, Zoran Blagojević, Sanjin Klarić, Mufid Salčinović, Rifewt Kapić, Brazilac Natan Kruz, dok je Nihad Mujakić prodan belgijskom Kortijku, ali će ostati do juna na pozajmici u bordo ekipi.

Široki Brijeg je doveo Antu Hrkača, Luku Kneževića, Ivana Enina, Zvonka Pamića, Bornu Petrovića, Petra Franjića i Matu Stanića.

Mladost Doboj Kakanj je dovela šestoricu igrača, a znimljivo petorica su stigla iz inostranstva.

U klub su stigli Emir Velić (Dob, Slovenija), Kenan Horić (Antalijasporr (Turska) Matijas Fanimo (Drava, Slovenija) , Kenan Muslimović (Regenzburg, Njemačka) Berat Ajildiz (Holsten Kil, Njemačka), te Filip Arežina koji je vraćen sa pozajmice iz Željezničara.

Bijeljinski Radnik napustila su četvorica igrača, među kojima i standardni štoper Radosav Aleksić, koji je otišao u Uzbekistan, a prema podacima Transfermarkta u klbu su stigla šestorica fudbalera.

To su Srđan Bečelić, Ivan Šubert, Dino Mujkić, Stefan Barić, Kenan Delić i Ismar Hairlahović.

U Krupi nije bilo mnogo promjena, tek tri odlaska i tri potpisa.

Krešimir Jelić stigao je iz Sesveta, Mladen ilić vraćen je sa pozajmice iz Kozare, a ugovor je potpisao Mihael Modić, nekadašnji član omladinskih selekcija Milana.

GOŠK iz Gabele potpisao je Safeta Mujkića, Anela Gusića, Ivana Prskala, Luku Kneževića, Božu Vukoja i Tonija Nikića.

U odnosu na prošlu polusezonu novo ime u tuzlanskoj Slobodi je samo Edin Salkić, koji je vraćen sa pozajmice iz Bratstva Gračanica.

Čelik je potpisao mladog finskog golmana Samua Volotinena, a stigli su i Ante Blažević, Ljubiša Pecelj, Bojan Pavlović, Sanjin Lelić i Dušan Hodžić.

U ekipu Tuzla siti stigli su Slavko Brekalo, Dino Bevab, Nemanja Zlatković, Eldin Trumić, Ensar Hajrović , Mirel Ibrahimović i Nedim Omeragić.

Zvijezdu 09 iz Etno-sela Stanišići napustilo je deset igrača, a stigla su šestorica novih.

To su Slaven Stjepanović, Marko Bašanović, Marko Anđić, Darko Mišić, Haris Mehmedagić i Saša Jovović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC