• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inter odbio napad "vučice"

Autor mondo.ba

Samo 47 minuta Roma je bila na četvrtoj poziciji na tabeli Serije A, a onda je Perišić donio remi Interu i vratio "vučicu“ na mjesto koje vodi u Ligu Evrope.

Inter i Roma remizirali su 1:1 u derbiju 33. kola Serije A u kojem je "vučica“ imala sve u džepu, a malo je nedostajalo da na kraju ostane bez ičega.

Da je Lučijano Spaleti od početka zaigrao sa dva špica, a ne tek od 54. minuta, ili da odbrana „neroazura“ nije "spavala" na otvaranju utakmice Inter bi vjerovatno stigao do trijumfa kojim bi se učvrstio na trećem mjestu, daleko od trećeplasiranog Intera i petoplasirane Rome.

Istini za volju, Inter i poslije ovog remija ima pet bodova prednosti nad Milanom i šest više od Rome, ali "vučica“ sigurno neće odustati od trke za mjestom u Ligi šampiona u preostalih pet kola.

To je pokazala već na startu subotnjeg derbija, ali Džeko je upropastio dobru priliku već u trećem minutu, kada je umjesto lijevom nogom izabrao da šutira spollnjim dijelom desne noge iz mnogo lošijeg položaja.

Malo je nedostajalo i da Kolarov pogodi gol Handanovića nekoliko minuta kasnije kada je lopta otišla pored stative, međutim, prvu pravu priliku imao je Inter.

Lautaro Martinez u osmom minutu dobro je šutirao glavom, a Olsen je na samoj gol-liniji zaustavio loptu, koja se potom od stative odbila u polje.

I onda minijatura Stefana El Šaravija za vođstvo Rome na Meaci. Nekadašnji fudbaler Milana zalomio je sa lijevog krila, izbacio iz igre D'Amrozia, prodao lažnjak De Fraju, dok je Borha Valero zakasnio da izblokira loptu koja je završila iza leđa Handanovića - 0:1!

Uslijedila je rovovska borba na sredini terena, da bi se u posljednjim trenucima prvog poluvremena ponovo zakuvalo, i to pred golom Rome.

Prvo je Asamoa odlučio da pokaže da i on zna da dribla, ali je njegov pokušaj poslije prodora u šesnaesterac u zadnji čas izblokirao Facio, potom je Vesino praktično iz kontakta sa golmanom šutirao preko gola, da bi D'Ambrozio sa samo tri, četiri metra šutirao pored stative.

U međuvremenu je i sudija Marko Gvida „dodao ulje na vatru“ pomalo čudnim potezom, kada je rukom pokazao na bijelu tačku, a potom drugom pokazao prekršaj Vesina u napadu.

Jednu od rijetkih prilika za Romu u drugom dijelu propustio je Pelegrini u 51. minutu, kada se iznenada našao u protivničkom šesnaestercu, ali je šutirao daleko pored gola.

Tri minute kasnije stadionom Đuzepe Meaca prolomio se aplauz, kada je Lučijano Spaleti umjesto neprimjetnog Rađe Naingolana ubacio Maura Ikardija.

Od tog trenutka Inter je iamo apsolutnu dominaciju, dok je Romi ostalo da pokušava samo kontranapadima, koji su često prekidani već u začetku.

Iako Ni Ikardi ni Lautaro Martinez nisu postigli pogodak, igra sa dva špica brzo je donijela rezultat.

D'Ambrozio je u 61. Minutu centrirao, a Ivan Perišić sa druge stative glavom poslao loptu u suprotni ugao za izjednačenje – 1:1!

Novo ubacivanje sa desnog krila moglo je da skupo košta Romu u 69.  minutu, ali na žalost domaćih navijača, lopta je poslije voleja Lautara Martineza završila iznad gola.

Imao je I Ikardi jednu dobru priliku, međutim, Facio je u posljednji trenutak uspio da spriječi njegov udarac sa samo nekoliko metara.

Mreže su, ipak mirovale do posljednjeg zvižduka, a možda i najbolju priliku Rome propustio je Kolarov koji je u posljednjim trenucima utakmice šutirao poslije odličnog prodora šutirao, ali je bio malo io odgurnut pa je Olsen uspio da odbrani njegov udarac.

Poslije trećeg remija zaredom u međusobnim duelima inter ostaje treći sa 61 bodom, dok je Roma na petoj poziciji, sa bodom manje od Milana i dva više od Torina.

SERIJA A - 33. KOLO:

Parma - Milan 1:1 (0:0)
/Alveš 87 - Kastiljeho 69/

Bolonja - Sampdorija 3:0 (0:0)
/Toneli ag. 55, Pulgar 69, Orsolini 83/

Kaljari - Frozinone 1:0 (1:0)
/Žoao Pedro pen. 27/

Empoli - SPAL 2:4 (1:2)
/Kaputo 22, Traore 47 - Petanja pen. 38, 61, Flokari 44, Antenući 83/

Đenova - Torino 0:1 (0:0)
/Ansaldi 58/

Lacio - Kjevo 1:2 (0:0)
/Kaisedo 67 - Vinjato 49, Hatemaj 51/

Udineze - Sasuolo 1:1 (0:1)
/Lirola ag. 80 - Sensi 31/

Juventus - Fiorentina 2:1 (1:1)
/Aleks Sandro 37, Pecela 53 autogol - Milenković 6/

Inter - Roma 1:1 (0:1)
/Perišić 61 - El Šaravi 14/

u ponedjeljak

Napoli - Atalanta 19.00

TABELA: Juventus 87, Napoli (-1) 67, Inter 61, Milan 56, Roma 55,Torino 53, Atalanta (-1) 53, Lacio 52, Sampdorija 48, Kaljari 40, Fiorentina 40, Sasuolo 38, SPAL 38, Parma 36, Đenova 34, Bolonja 34, Udineze 33, Empoli 29, Frozinone 23, Kjevo 14*.

NAPOMENA*Italijanska fudbalska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC