• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ništa od dogovora: Benitez ODLAZI, šta će reći navijači

Autor mondo.rs

Španskom stručnjaku 30. juna ističe ugovor, a novi definitivno neće biti potpisan.

Rafael Benitez neće više biti menadžer Njukasla!

Uprava crno-bijelih "razočarano" je saopštila da će on napustiti klub po isteku ugovora 30. juna, nakon nešto više od tri sezone u toj ulozi.

"Duže vrijeme smo naporno radili na produžetku saradnje, ali nije bilo moguće da postignemo sporazum sa Rafom i njegovim zastupnicima. Njemu i njegovom stručnom štabu želimo da mu zahvalimo na značajnom doprinosu klupskim rezultatima u poslednje tri godine. Našim navijačima i igračima smo zahvalni na strpljenju pokazanom tokom perioda neizvesnosti, a potraga za novim menadžerom počinje odmah", stoji u saopštenju.

Britanski mediji pišu da je Benitez uživao veliku popularnost među navijačima i najavljuju mogućnost njihovih protesta protiv vlasnika kluba Majka Ešlija, koji bi čak uključili bojkot prodaje sezonskih ulaznica.

Pregovori sa trofejnim španskim trenerom su, prema nekim navodima, čak 18 mjeseci.

Benitez nije bio zadovoljan ni uslovima koji su ponuđeni njemu lično, kao ni sa 50-60 miliona funti za kupovinu novih igrača, pošto je to u uslovima današnjeg engleskog fudbalskog tržišta dovoljno za jednog ekstra kvalitetnog ili dva solidna pojačanja.

Rafa Benitez (59) preuzeo je Njukasl u martu 2016, sa ciljem da obezbijedi opstanak u Premijer ligi. Nije uspio to da uradi, ali je vratio klub u elitu poslije godinu dana u Čempionšipu. Zatim je 2017/18 Njukasl zauzeo 10. mjesto sa 44 boda, a ovog proljeća mu je jedan bod više bio dovoljan za 13. poziciju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC