• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sedloski pred Kairat: Ostaviti srce na terenu!

Autori mondo.ba Autori Fena

Meč na Pecari počinje u 20:30 časova.

Fudbaleri Širokog Brijega sutra će odigrati prvu zvaničnu utakmicu u novoj sezoni. Tim koji kao trener predvodi Goce Sedloski dočekaće sutra na stadionu ''Pecara'', u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, ekipu kazahstanskog Kairata, koja je u prošloj sezoni tamošnjeg šampionata osvojila drugo mjesto, uz petnaest bodova manje od šampiona Astane, te uz Tobol i Ordabasi izborila pravo nastupa u kvalifikacijama za drugo po jačini evropsko klupsko takmičenje.

Trener Širokobriježana Goce Sedloski i napadač Dražen Bagarić izrazili su u srijedu, na konferenciji za novinare, optimizam uoči utakmice, ocijenivši kako je u takvim utakmicama potrebno odigrati čvrsto i muški te koristiti sve prilike.

"Otkad smo dobili Kairat za protivnika dosta vremena smo ga analizirali i pratili. Pogledali smo igrače i trenere te stručni štab. Dobra su ekipa, imaju pojedince koji mogu riješiti utakmicu. Sutrašnji meč ćemo odraditi korektno uz podršku naše publike koja mora biti naš 12. igrač", kazao je Sedloski, naglasivši pritom kako će njegovi igrači ostaviti srce na terenu.

"U ovakvim utakmicama nećemo imati puno šanse, moramo zabijati, a nazad ne smijemo griješiti", dodao je.

Široki uspješan protiv Kazahstanaca

Široki Brijeg, koji će sutra odigrati 53. utakmicu na međunarodnoj sceni, do sada je dva puta igrao protiv kazahstanskih timova i oba puta bio uspješan. U sezoni 2013-14 su u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope eliminisali Irtiš Pavlodar, dok su u pretprošloj sezoni u prvom kvalifikacionom kolu, bili bolji od Ordabasija.

Trener Širokog kaže da ne sumnja u svoje igrače koji će svoju spremnosti i igračke sposobnosti pokazati sutra na terenu.

"Oni su po proračunu favoriti, ali u fudbalu se igra 11 na 11. Mislim da će moja ekipa odigrati muški i hrabro."

Dodao je i kako će na današnjem treningu odlučiti kojih 11 će istrčati na teren.

Istovremeno, Bagarić je upozorio na moguće greške jer se one, kako kaže, kažnjavaju. Isto tako spomenuo je i atmosferu u ekipi, koja je, po njegovim riječima, odlična.

"Treba da se bacamo na svaku loptu i odigramo muški, a svi oni koji istrče sutra će dati 150 posto od sebe", naglasio je Bagarić.

Sedloski smatra da je Kairat u svojevrsnoj prednosti s obzirom na to da je prvenstvo u Kazahstanu već počelo. Ocijenio je kako svaku utakmicu želi pobijediti kao trener, ali da ekipa treba da bude strpljiva i pobijediti sebe, te dodao kako je igrao puno izazovnih utakmica I da su igrači ti koji su "sutra spremni pokazati pravo lice".

Utakmica između Širokog Brijega i Kairata počinje u 20:30 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC