• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žižović: Kriza evidentna, ali ćemo se izdići

Autor mondo.ba

Trener Radnika nije nezadovoljan nastupom protiv Sarajeva, ali svjestan je da njegova ekipa nema dobar "momentum".

 Sarajevo - Radnik 2:1 Mladen Žižović: Kriza evidentna, ali ćemo se izdići Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević
Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Već četvrti poraz u pet odigranih mečeva doživjeli su fudbaleri Radnika, pa se nakon petog kola Premijer lige BiH nalaze na nezavidnom, pretposljednjem mjestu lige.

Trener Bijeljinaca Mladen Žižović zadovoljan je kako je njegova ekipa izgledala na "Koševu", gdje je Sarajevo upisalo minimalan trijumf 2:1.

"Željeli smo da se nametnemo otvorenom igrom, mislim da smo u tome uspjeli i da smo u pojedinim trenucima meča bili i bolji. Međutim, fudbal se igra zbog golova, Sarajevo je postiglo dva, mi jedan. Ali, nemam šta da zamjerim svojim igračima, mislim da smo odigrali dobru utakmicu", smatra Žižović.

Ipak, samo tri osvojena boda, mogu da zabrinu mladog stručnjaka. Start sezone nije onakav kakvom su se nadali u Semberiji.

"Kriza je evidentna, ali siguran sam da ćemo se izdići. Bilo ih je ranije. Imamo svoj način rada i pokušaćemo da je riješimo", poručuje Žižović.

Uvjeren je da će njegova ekipa, kako prvenstvo bude odmicalo, igrati sve bolje, te ponovo biti među ekipama koje će se boriti za gornji dio tabele.

"Prvenstvo je dugo, na kraju se bodovi sabiraju. I prošle, kao i pretprošle godine, svrstavali su nas među ekipe koje se bore za opstanak i nisu nas shvatali ozbiljno. Dežurni kritičari sada kažu da smo bili u pravu i nadam se da ćemo im ponovo odgovoriti, te se vratiti na mjesto koje nam objektivno pripada", zaključio je kormilar Radnika.

Priliku da uveća bodovni saldo, Radnik će imati u narednom kolu, kada u Bijeljinu stiže Mladost iz Doboja kod Kaknja.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ex 2

Krunicu ako izdrzis vise od 10 kola na klupi, Borac ce biti jako dobro plasiran. Sad gostujes Zrinjskom, Slobodi i Sarajevu, a cekas Celik i Siroki. Realno je 4 boda u 5 utakmica, zacelje tabele i otkaz. Ako se izboris za vise nakon toga ide lagan raspored i 4 domace u 5 utakmica.

Dado

Ako cemo gledati estetski dojam, i Radnik na pretposljednjem i Zvijezda na posljednjem mjestu su Mančester za Borac koji je u vrhu tabele. I svaki klub se vise bojih njih nego Borca jer su uigraniji i stvaraju mnogo sansi, ali Borac za sad ima to nesto sto mu donosi rezultat uz totalno nepovezanu igru, i sa 2-3 statista u ekipi.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC