• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bekam u problemima, zemljište za stadion otrovano!

Autor mondo.ba

Godinu dana prije debija njegovog kluba u MLS ligi, Bekam se susreo sa velikim problemima.

Dugogodišnji engleski reprezentativac Dejvid Bekam je pet godina branio boje Los Anđeles Galaksija, u koji je stigao nakon četiri godine provedene u madridskim ''galaktikosima''.

Jedna od stavki ugovora koji je potpisao sa MLS ligašem 2007. godine podrazumijevala je kupovinu ''franšize u razvoju'' i to po cijeni od 25 miliona dolara.

Na taj korak Englez se odlučio 2014. godine, franšiza kojom komanduje i sa kojom ima velike planove zove se Inter Majami, ali se godinu dana prije zvaničnog uključenja kluba u MLS sistem takmičenja susreo sa problemima!

Naime, prema navodima Majami Heralda čije pisanje su prenijeli svi britanski mediji, gradsko zemljište Melris, na kojem Bekam planira da izgradi kompleks vrijedan milijardu dolara i koji bi uključivao ''dom'' Bekamovog kluba, uz hotel, šoping centar i park zagađen je toksičnim materijama, prije svega arsenom, barijumom i olovom, čija je količina na ovom prostoru duplo veća od dozvoljenih granica!

''Riječ je o najzagađenijem dijelu kad je u pitanju gradsko područje i to je za brigu'', rekao je Ken Rasel, jedan od najviših zvaničnika Majamija.

Navodi se da je zagađenje tla uzrokovano otrovnim česticama prispjelim iz spalionice otpada koja je davno zatvorena, a koja je bila izgrađena na tom području.

Na tom mjestu kasnije, prije pedesetak godina, napravljeni su golf-tereni koji su korišteni sve dok, na zahtjev kluba, nije izvršeno istraživanje zemljišta koje je pokazalo šokantne rezultate.

Takođe, Majami Herald upozorava da bi izlaganje arsenu na duže vrijeme bilo izuzetno opasno po zdravlje, s obzirom da može da uzrokuje rak pluća i mokraćnih puteva, promjene na koži i kardiovaskularne probleme.

Tako će Bekam morati da traži zamjenski prostor u koji bi ''smjestio'' stadion svog kluba, a sve dok se to ne desi, Inter Majami će igratio na fudbalskom zdanju u Fort Loderdejlu, kapaciteta 18 000 mjesta.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC