• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žižović: Na teži način učimo iz svojih grešaka

Autor mondo.ba

Današnji rival Radnika još uvijek nije poražen na gostovanjima u ovoj sezoni.

 Premijer liga BiH 6. kolo Radnik Mladost Mladen Žižović najava Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Fudbaleri bijeljinskog Radnika nalaze se u velikoj rezultatskoj krizi. Ekipa koja je prošlu sezonu završila na petom mjestu još uvijek ''traži sebe'' u novoj takmičarskoj godini.

Bijeljinci su nakon pet odigranih mečeva pretposljednji sa samo tri boda na svom kontu, a priliku da poprave učinak imaće danas od 17 časova, kada pred domaćom publikom dočekuju Mladost iz Doboja kod Kaknja, koja je na sedmoj poziciji.

''Igramo protiv ekipe koja je dosta promijenjena u odnosu na prošlu sezonu, podmlađena i velika nepoznanica. Međutim, i kao takvi su pokazali da mogu da odigraju dosta dobro, pogotovo ''na strani'', gdje su i osvojili sve dosadašnje bodove, što nam daje veliki upitnik pred ovu utakmicu. Mi smo pred imperativom pobjede i moramo da pokušamo da ih savladamo. Pokušaćemo da nametnemo stil igre koji možda u prethodnom periodu nije donio rezultate, ali nadam se da će protiv Mladosti to doći na svoje i da ćemo osvajanjem tri boda doći u relativno mirnu luku. Evidentirali smo probleme koje smo imali u prethodnom periodu, ekipa zaista dobro trenira, a odigrali smo i kvalitetno drugo poluvrijeme protiv Sarajeva, gdje spletom raznih okolnosti nismo uspjeli da dođemo do boda. Ponavljam, još jednom, pod imperativom smo jer smo vezali tri poraza'', rekao je u najavi utakmice sa timom iz Doboja kod Kaknja šef stručnog štaba Bijeljinaca Mladen Žižović, koji za meč šestog kola ne može da računa na desnog beka Srđana Bečelića, dok se u tim nakon suspenzije od crvenog kartona vraća Miloš Simonović.

Kako je naveo, porazi u prethodna tri kola nemaju uzročne veze sa prikazanom igrom.

''U Širokom Brijegu smo bili korektni iako smo od devetog minuta igrali sa igračem manje. Protiv Borca smo bili dominantni, a mogu da kažem da smo iz jednog udarca u okvir gola primili dva pogotka i izgubili utakmicu. Takođe, protiv Sarajeva nismo dobro reagovali na dva centaršuta. Šta je uzrok ovakvih rezultata, to ni veći poznavaoci fudbala od mene ne mogu da ''svare''. Učimo iz svojih grešaka na teži način. Nadam se da nećemo ponavljati greške jer smo sve golove primili na jedan jeftin i jednostavan način, dok su svi naši golovi plod akcija koje su bile sjajne. Iz individualnih grešaka smo primili mnogo golova i ukoliko to svedemo na minimum, mislim da nas nijedna ekipa ne može nadigrati'', istakao je trener semberskog premijerligaša.

PLBIH, 6. kolo:

Subota

Čelik – Tuzla siti (17.00)
Radnik – Mladost DK
Sarajevo – Velež (18.00)
Sloboda – Zvijezda 09 (19.00)
Široki Brijeg – Željezničar (20.00)
Zrinjski – Borac (20.00)

TABELA: Željazničar 11, Sarajevo (-1) 10, Tuzla siti 10, Borac 8, Čelik 8, Sloboda 6, Mladost DK 5, Široki Brijeg (-1) 4, Zrinjski (-1) 4, Velež 4, Radnik 3, Zvijezda 09 2

Stigao Eldar Hasanović

Inače, Radnik je od kraja ove sedmice jači za ofanzivnog vezistu Eldara Hasanovića (1990.), koji je sa klubom dogovorio saradnju do kraja takmičarske sezone.

''Dobio sam poziv iz Radnika koji sam odmah prihvatio. Došao sam u klub gdje je evidentan napredak u poslednje četiri godine. Vjerujem da ću svojim kvalitetom, znanjem i iskustvom doprinijeti u ostvarenju klupskih ciljeva'', istakao je Hasanović prilikom potpisivanja ugovora.

U dosadašnjoj karijeri, Hasanović je nosio dres Makabi Šaraima, Slobode, Bnei Aknina, Veleža, Čelika, Žiline, Željezničara, Slobode, a posljednja destinacija pred dolazak u Radnik bio je kineski Dalijen.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC