• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Invazija Engleza na Humsku: Biće ih skoro 2.000

Autor mondo.rs

Delegacija Mančester junajteda posetila je u četvrtak FK Partizan i sa ljudima iz Humske dogovarala najsitnije detalje vezane za gostovanje "crvenih đavola" u Beogradu.

 Mančester Junajted Partizan navijači Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

 "Molimo vas i značilo bi nam da navijačima sa obeležjima Mančester junajteda, kao i onima koji ne kupe ulaznicu preko našeg kluba, bude sprečeno da uđu na tribine", bila je naglašena molba od strane brojne delegacija Mančester junajteda, koja je u četvrtak doputovala u Beograd, kako bi sa crno-belima dogovorila najsitnije detalje vezane za gostovanje slavnog engleskog kluba krajem oktobra.

Partizan će posle 53 godine ponovo ugostiti Mančester junajted. Pre više od pola veka "parni valjak" je upravo preko engleskog velikana stigao do finala Kupa evropskih šampiona (pobeda u Humskoj 2:0, poraz na Old Trafordu 0:1). Putevi dva kluba su se razdvojili, da bi se ponovo ukrstili nedavno na žrebu grupa za Ligu Evrope.

Slede novi mečevi, prvi 24. oktobra na stadionu u Humskoj, pa dve nedelje kasnije na Old Trafordu, koji se za razliku od doma fudbalera Partizana za pet decenije potpuno izmenio i sada je jedan od najmodernijih fudbalskih objekata.

Kako je za MONDO izjavio direktor marketinga FK Partizan, Predrag Vujović, ništa ljudi iz Mančestera, među kojima je bio skaut premijerligaša i nekadašnji fudbaler Partizana - Budimir Vujačić, nisu prepustili slučaju.

Do najsitnijih detalja razradili su gostovanje u Beogradu, kako rekoše, oko 1.600 navijača, od samog dolaska pristalica najtrofejnijeg enegleskog kluba na dan utakmice, preko hotela u kojima će biti smešteni, mesta u gradu gde će se skupljati, sektora, kursa funte, cena, pa čak i toaleta koje će koristiti u Humskoj. Ulaznice gostujućim navijačima prodavaće isključivo engleski klub!

Grupa od oko 1.400 Engleza biće u sektoru H, dok će još 200 njih biti u ložama na zapadnoj tribini stadiona Partizana.

Glavni komesar za bezbednost Mančester junajteda, Din Hauard, i Meri Meron, zadužena za kotakte sa UEFA, obišli su stadion i razgovarali sa domaćinima. Istakli su zadovoljstvo što će dva kluba posle toliko godina ponovo igrati zvaničnu utakmicu. Oni su crno-belima preneli informaciju da će u Beograd doputovati miroljubivi navijači i da većina njih, upravo zbog istorije, gaji simpatije prema Partizanu.

Goste iz Engleske dočekao je i Atila Hasanagić, sin slavnog fudbalera Mustafe i strelca prvog gola istorijskog duela u Beogradu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC