• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda preživela Inđiju - Dva penala za preokret!

Autor mondo.rs

Malo je nedostajalo da povratnik u Superligu napusti "Marakani" sa tri boda, ali je Milan Pavkov golovima sa bele tačke zadržao crveno-bele na maksimalnom učinku.

 Crvena zvezda Inđija 2:1 Superliga Srbije Izvor: MN PRESS

Junak Crvene zvezde ponovo je Milan Pavkov! Ovaj put golovima u "minut do 12" i to oba iz penala, za preokret protiv Inđije i pobedu 2:1 na stadionu "Rajko Mitić".

O prvom penalu, dosuđenom u 87. minutu, sigurno će se dosta diskutovati pošto je utisak da je faul napravljen van kaznenog prostora, dok o drugom nema dileme. Prosto je neverovatno kakvu je glupost napravio do tog trenutka sjajni golman Inđije, Miloje Preković u 90. minutu...

Umeo je golgeter crveno-belih da iskoristi ukazane šanse i zadrži maksimalan učinak svog tima ove sezone u Superligi - 6/6.

Svojim golovima Pavkov je, takođe, sprečio prvi superligaški poraz Crvene zvezde na "Marakani" još od 18. aprila 2017, kada je Partizan slavio 3:1.

Daleko od toga da su gosti iz Inđije zaslužili da praznih šaka napuste Beograd, ali koliko god sudija Igor Stojilković doprineo prvom penalu, glupost Prekovića je neshvatljiva...

Nažalost, pogrešna odluka arbitra sada će baciti u drugi plan fantastičan pogodak Branislava Tomića kojim je Inđija povela u 35. minutu. Retko Milan Borjan prima takve golove, ali ovaj put je zaista bio nemoćan.

Gajić je loše izbacio loptu, a vezista Inđije to iskoristio da uputi strahovit šut sa oko 25 metara.

Upravo je poverenje koje je Gajić dobio u ovoj utakmici bilo iznenađujuće, pošto mladi reprezentativac Srbije nije licenciran za Ligu šampiona, pa se očekivalo da Vladan Milojević ponovo stavi Miloša Degeneka na desnog beka kao alternativu Marku Gobeljiću za slučaj da on zbog povrede ne bude mogao da nastupi iduće srede u Nemačkoj protiv Bajerna.

Gajić je zamenjen u pauzi između dva poluvremena, što nagoveštava da se u budućnosti neće naigrati kao član crveno-belih.

Ulaskom Tomanea umesto njega promenjena je i formacija tima, pa su domaći u drugom poluvremenu igrali sa trojicom igrača u poslednjoj liniji. Doprinelo je to da pojačaju inicijativu, zaista su stvorili nekoliko vrlo dobrih šansi, ali sve do pomenutih penala nisu uspeli da nadmudre odličnu odbranu Inđije.

Zbog dramatične utakmice neće se mnogo pričati o debitantskom nastupu Holanđanina Radživa van La Pare u Zvezdinom dresu. Ostavio je dobar utisak i čini se da će crveno-beli značajno unaprediti ofanzivu sa njim i Mateom Garsijom na bokovima.

Posebno kada se u tim vrati "roviti" Marko Marin. Trebalo bi to da bude već u Minhenu.

A potom, sledi "večiti derbi" sa Partizanom u nedelju, 22. septembra, od 18 časova na stadionu u Humskoj ulici.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gajić (46. Tomane), Degenek, Milunović, Rodić - Jovančić, Kanjas - Garsija, Ivanić (67. Vulić), La Para (81. Vukanović) - Pankov.

INĐIJA: Preković - Dimitrijević, Rogač, Vidić, M. Ilić - Bosančić (73. Josović), Tomić - Bjeličić, Dimitrov (62. Janjić), Milosavljev (49. Bastajić) - B. Ilić.

SUPERLIGA, 8. kolo:

petak

Radnički Niš - Vojvodina 1:2 (1:1)
/Mihajlović 9 - Matić 33, Devetak 77/

subota

Crvena zvezda - Inđija 2:1 (0:1)
/Pavkov 87p, 90+1p - Tomić 35/

Javor - Rad
Radnik - Napredak 19.00
Voždovac - Čukarički 20.00
Proleter - Partizan 20.30

nedelja

Mladost - Spartak 19.00
TSC - Mačva 19.00

TABELA: Vojvodina 19, Crvena zvezda (-2) 18, TSC (-1) 17, Čukarički (-2) 15, Radnički Niš 13, Partizan (-3) 11, Spartak (-1) 9, Napredak (-1) 8, Voždovac (-2) 7, Inđija 7, Mladost (-1) 6, Rad (-1) 6, Javor (-2) 5, Proleter (-1) 5, Radnik (-2) 4, Mačva (-1) 2.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pavle

Slabo slabo......................ivanic nazad u borisov......marinu dozivotni ugovor......cavrica il kataija dovest da majstora ove igre odmeni......i ujutru u pola 7 kad svane obavezan trening...pojedinci neznaju nazalost u kojem se klubu jos nalaze.....hmmm.a to je ZVEZDA,bivši evropski i svetski ŠAMPION.....tačka!!!!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC