• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savo pred AZ Alkmar: Lupao sam čaše, zbog malera!

Autor mondo.rs

Trener Partizana izjavio je da seriju teških utakmica u kratkom vremenskom razmaku očekuje sa kompletnim igračkim pogonom i da će do kraja jesenje polusezone biti prostora za sve.

 Liga-Evrope-Partizan-AZ-Alkmar-najava-izjave-Nemanja-Miletic-Savo-Milosevic Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak

Fudbaleri Partizana u četvrtak od 21.00 (TV Arena sport 1), utakmicom protiv holandskog AZ Alkmara, počinju 11. nastup u grupnoj fazi nekog od evrotakmičenja, počev od sezone 2003/04.

Veliki uspjeh ostvaren je kroz kvalifikacione dvomeče sa Konas Kijem, Malatijom i Moldeom, a sada će pored Alkmara, koga su jeseni 2015. savladali dva puta, crno-bijeli u L grupi Lige Evrope igrati još protiv Astane i slavnog Mančester junajteda.

Trener Savo Milošević u ovom trenutku gleda prvenstveno na uvodni okršaj sa Holanđanima, ali u "malom mozgu" ima i nedjeljni "vječiti derbi", a onda još četiri meča u periodu do 6. oktobra.

"U četvrtak nam predstoji prva u nizu jako teških i komplikovanih utakmica. Iskoristili smo pauzu u prvenstvu i mislim da smo uspjeli dodatno da poradimo na nekim stvarima, prije svega na fizičkoj spremi. Nekako, ne znam kako, na treningu smo juče-prekjuče okupili 29 fudbalera, spremnih i ornih, bez ijedne povrede! Juče sam zato išao po stadionu i lupao čaše zbog malera. Dobro je što pred ovaj niz imamo sve igrače na okupu", rekao je Partizanov strateg, koji se nalazi pred najvećim izazovom u kratkoj trenerskoj karijeri.

Njegov pomoćnik Nenad Cvetković prošlog vikenda je bio u Alkmaru i gledao protivnika u prvenstvenom duelu sa Spartom iz Roterdama (5:1).

"Proučili smo AZ Alkmar i imamo jasnu sliku šta je to što nas čeka. Sa ekipom i individualno sa igračima već smo pričali na jučerašnjem treningu, danas će trening biti posvećen samo tome. Očekujem da prije svega damo svoj maksimum, a ako tako i bude, onda vjerujem da ćemo doći do dobrog rezultata", jasan je Milošević.

"AZ je klasičan predstavnik holandskog fudbala. Nikad ne odustaje od igre, ofanzivno su orijentisani, tako igra većina njihovih ekipa. Prilično su mladi, špic im ima samo 18 godina."

"PSIHOLOŠKI SMO RASTEREĆENI"

S obzirom na formu ofanzivaca crno-bijelih i dodatni kvalitet koji ima na raspolaganju dolaskom Lazara Markovića (prije toga Takume Asana i Bibrasa Natha), postavljeno je pitanje da li će Milošević imati "slatke muke" pri sastavljanju udarne trojke?

"Nisu ni muke, niti su slatke, ne gledamo to tako. Sutra je jedna utakmica, u narednih petnaestak dana imaćemo ih šest. Osim dvije mini-pauze, kada je u pitanju reprezentacija, do decembra ćemo igrati non-stop, četvrtkom i nedjeljom. Neće biti prostora da formiramo startnih 11, trebaće nam svi igrači", naglasio je Savo.

"Sutra će igrati 11, u nedjelju neki drugi, sa malim promjenama, u srijedu neki drugi. Razgovarao sam sa igračima, niko od njih ne može da izdrži sedam utakmica za 20 dana. U stvari može, ali ćemo ih onda 'pokidati'. Sastav će zavisiti i od taktičke pripreme. Hvala Bogu da imamo sve igrače spremne, a snaga ovog tima je da možemo da igramo različito sa ovim profilom igrača."

Pouzdani defanzivac Nemanja Miletić, koji je golom u Moldeu donio Partizanu "evropsku jesen", izrazio je optimizam u pogledu predstojećeg meča, ali i generalno.

"Moja očekivanja su uvijek velika. Analizirali smo protivnika i mislim da imamo dobre šanse, ne samo protiv Alkmara, nego i za prolaz dalje iz ove grupe. Očekujemo pravu utakmicu, imam dobar osjećaj i mislim da možemo da ih pobijedimo", rekao je Miletić.

U okviru L grupe, takođe od 21.00, sastaju se još Mančester junajted i Astana.

"Mislim da je dugoročno gledano najbolje da Junajted dobije", komentar je Save Miloševića, koji smatra da će borba za prezimljavanje u Evropi biti teška, ali ne i nemoguća misija.

"Prolaz u velikoj mjeri zavisi od nas. Ako budemo pravi, imaćemo dobre šanse. Uvijek je domaći teren velika prednost, ali ovo je grupa, jedna utakmica nema toliku važnost kao kad su na programu eliminacije. Neki put kiks može da se nadoknadi i zato smo sada psihološki rasterećeni, za razliku od kvalifikacija."

Podsećamo da će Partizan dočekati AZ Alkmar samo u prisustvu djece iz škola fudbala širom Srbije, kao kada je dočekao Molde u okviru plej-of runde kvalifikacija.

UEFA je crno-bijele kaznila sa dva meča igranja bez publike na svom stadionu, zbog incidenata na meču protiv Malatije, a onda pristala da tu odluku djelimično izmijeni.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC