• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bekam kupuje u Sitiju: David Silva se seli u MLS!

Autor mondo.rs

Španski vezista bi trebalo da postane zaštitno lice nove franšize čiji je jedan od vlasnika legendarna "sedmica" Mančester junajteda.

Dejvid Bekam u svoj novi klub želi da dovede bar jednu veliku zvijezdu i postaje izvjesno da će to biti David Silva! Sada već jedan od najvažnijih fudbalera u istoriji Mančester sitija trebalo bi da po završetku tek započete sezone napusti Građane i preseli se "preko bare".

Britanski "Independent" javlja da je stvar skoro završena i da će Inter Majami dovesti Španca u svoje redove. Najnovija MLS franšiza započeće prvu sezonu u klupskoj istoriji narednog marta kada bude startovala nova sezona te lige, a od ljeta bi klubu trebalo da se priključi David Silva.

"Independent" navodi i da je Bekam, jedan od vlasnika Inter Majamija, odigrao veliku ulogu u ovom poslu. On je želio da u prvoj sezoni Inter Majami predvodi bar jedna velika zvijezda iz evropskog fudbala i sva je prilika da će to biti omaleni 33-godišnji Španac.

Njegov ugovor sa Mančester sitijem će isteći narednog ljeta i od 1. jula će biti slobodan da postane igrač kluba sa Floride. Na taj način, Silva će dobiti priliku da napusti Građane bez ikakve ujdurme, a naročito nakon što je još ranije izjavio da neće zaigrati ni za jedan drugi klub iz Premijer lige.

Silva je u Mančester siti stigao 2010. godine iz Valensije, za 26.000.000 funti. Od tada je osvojio četiri titule prvaka Engleske, četiri Liga kupa i dva FA kupa, dok je sa reprezentacijom Španije bio dvostruki prvak Evrope i svjetski šampion 2010. godine.

Silva bi tako trebalo da postane lice najnovije MLS franšize, ali i jedno od glavnih lica lige. Bekamov klub želi da ostvari veliki utisak na lokalno stanovništvo Floride, pa se i Silva, kao fudbaler sa španskog govornog područja, odlično uklapa u većinsko latinoameričko stanovništvo Majamija i okoline.

Sličnu strategiju već je isprobao Los Anđeles FC kada su započeli svoje nadmetanje u MLS ligi 2018. godine, dovevši Karlosa Velu i nekoliko mladih Južnoamerikanaca u Kaliforniju.

Inter Majami za sada zvanično ima samo tri igrača u svom "rosteru" - Argentince Matijasa Pelegrinija i Hulijana Karansu, i Venecuelanca Kristijana Makuna.

Oni će u decembru imati pravo da na specijalnom draftu dovedu pet igrača iz postojećih MLS timova, dok će ostatak tima sastavljati u međuvremenu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC