• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milojević bez uvijanja: Nisam vrhunski trener

Autor mondo.rs

Zvezdin trener ponovio da preuzima odgovornost za poraz u derbiju. "Mnogo toga sam naučio u nedjelju. To je život".

 Vladan-Milojevic-konferencija-za-medije-Crvena-zvezda-Vozdovac Izvor: MN PRESS

Eksperiment sa promjenom formacije nije uspio, a i odabir igrača - prije svih stranaca - za startnu postavu u 161. "vječitom derbiju" sa Partizanom nije bio dobar.

Crvena zvezda je izgubila 0:2 i odigrala jednu od najlošijih utakmica od kada je Vladan Milojević na klupi.

Odmah poslije utakmice u Humskoj on je preuzeo odgovornost za poraz, a to je ponovio i tri dana kasnije, na konferenciji za medije uoči duela sa Voždovcem (srijeda, 19 časova, teren na krovu TC Voždovac, prenos na TV Arena Sport 1).

"Idemo ekipi koja je uvijek bila neugodna za nas. To je tim koji je u finišu sklopio kockice. Imaju mnogo internacionalaca. Dobili su Vojvodinu i to dovoljno govori. Mi moramo da pokažemo reakciju i karakter. Jedina dobra stvar je što poslije lošeg rezultata dolazi nova utakmica", istakao je Milojević u uvodu svog izlaganja pred novinarima.

Duel sa "zmajevima" je, očekivano, bio u drugom planu. Prisutne je mnogo više interesovao osvrt na poraz od Partizana, prvi ove sezone u Superligi poslije šest vezanih pobeda.

"Ja sam rekao poslije utakmice da aposlutno preuzimam odgovornost. Plan koji sam imao nismo uspjeli da ostvarimo. Na samoj utakmici je moglo da bude mnogo bolje... Stojim i sada iza toga da smo sve promašili i preuzimam svu krivicu na sebe. Svaki poraz boli, ali bitno je da nešto naučimo. Mnogo toga sam naučio u nedjelju. To je život", konstatovao je najuspješniji strateg crveno-bijelih u 21. vijeku.

Iako iza sebe ima fantastične rezultate sa Zvezdom (dva plasmana u Ligu šampiona, plasman u Ligu Evrope i dve titule prvaka Srbije), Milojević ne želi da traži opravdanja za loše izdanje u Humskoj.

"Ja nisam vrhunski trener. Boli me i dalje činjenica da nismo šutnuli u okvir gola. Ja sam neko ko voli da ima dosta udaraca na gol. Dešavalo se u mom mandatu i da Partizan nema udarac na gol... Dešavaju se takve utakmice i trudiću se da to ispravim."

Činjenica je da su fudbaleri Crvene zvezde od juna u takmičarskom pogonu i da su poslije plasmana u Ligu šampiona vjerovatno doživjeli emotivno pražnjenje, ali Milojević i to ne želi da koristi kao alibi.

"Mi smo od juna u ringu. Kao Gospodari prstenova jurili smo naš prsten - Ligu šampiona... Kritikovao sam igrače, ali sam ispred njih kritikovao i sebe. Ja kao Vladan Milojević se javno izvinjvam zvezdaškoj javnosti. Samo sam ja kriv", ponovio je.

Ima Zvezdinih navijača koji smatraju da bi fudbaleri trebalo da budu kažnjeni za lošu partiju protiv najvećeg rivala, ali Milojević je stao u njihovu odbranu.

"Igrači su radili ono što sam tražio od njih. Ja sam vojnik Crvene zvezde. Spreman sam na sve, kako za pohvale tako i za kritike. Ako klub treba mene da kazni neka me kazni. Spreman sam na sve sekvence. Prihavtićemo i kazne jer smo porodica, ali ja sam iskreno preuzeo odgovornost i to je to", rekao je i dodao:

"Evidentno je da smo u krizi, imate mnogo sinonima koje možete da koristite. Nekada vas rezultat pokrije, ali sada to nismo imali."

Zvezdin trener nije želio mnogo da priča o poništenom golu u 69. minutu, pri rezultatu 0:0, za koji su dvojica bivših sudija ocijenili da je bio regularan.

"Neću da ulazim u sporne detalje. Rekao sam prije meča igračima da izbjegavaju incidente. Da se ne skače... Htjeli smo da pomognemo mladom sudiji, internacionalcu. Ja sam čovjek sporta i uvijek će tako biti. Nije vrijeme ni mjesto da sada pričamo o tome", zaključio je Milojević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC