• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadiću PRIZNAT gol poslije 10 dana, oborio rekord!

Autor mondo.rs

Reprezentativac Srbije ipak strijelac pogotka protiv Herenvena, čime je postavio novi rekord svog kluba.

Dušan Tadić je postigao gol protiv Herenvena! Ne, Ajaks danas ne igra meč Eredivizije, a prije samo dva dana su "ukrstili koplja" sa PSV-om iz Ajndhovena. Kako je to onda moguće?

Holandski fudbalski savez došao je do odluke da je prvi gol Ajaksa u pobjedi tog tima protiv Herenvena 4:1 postigao Srbin, a ne Klas Jan Huntelar.

Veteran je u 14. minutu tog susreta izveo slobodan udarac, lopta je pogodila Tadića u leđa i odbila se pravo u rašlje gola. Inicijalno je Holanđanin bio upisan kao strijelac, ali se Ajaks požalio KNVB.

Ta utakmica je odigrana 14. septembra, prije tačno 10 dana, a holandski savez je naknadno utvrdio da ima osnova dodijeliti gol Tadiću. Lopta je po njihovom tumačenju dovoljno promijenila pravac nakon što ga je pogodila.

Time je Ajaksov kapiten oborio rekord Ajaksa, jer je ovom odlukom i zvanično postao strijelac na 12 uzastopnih mečeva Ajaksa na "Johan Krojf" areni u domaćem šampionatu.

Nikome prije to nije pošlo "za nogom" u slavnom klubu iz Amsterdama. Dosadašnji rekord sa 11 takvih mečeva držao je Jari Litmanen.

Tadić će imati priliku da poboljša sopstveni rekord već u srijedu, kada će Ajaks ugostiti Fortunu Sitard, ekipu koja i dalje ne zna za pobjedu u Erediviziji.

Ovim pogotkom protiv Herenvena srpski reprezentativac je stigao do pet golova u prvenstvu, a bio je strijelac i tri pogotka tokom kvalifikacija za Ligu šampiona.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC