• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jedini je spas za Junajted: Zovite Zlatana!

Autor mondo.rs

"Ima 195, nosi crni pojas, pokazao je u MLS konkurenciji da i dalje ima to nešto... Mislio sam da smo ga pustili da ode jer tom koljenu nema spasa, a ispostavilo se da smo dali Zlatana i Vejna Runija ni za šta", dodao je Blekmor.

Mančester junajted ušao je u sezonu 2019/20 bez klasičnog centarfora i u prvih 90 minuta najavio da to možda neće biti problem, ali…

Kada je završena nerealno ubjedljiva pobjeda nad Čelsijem od 4:0 u 1. kolu Premijer lige, ekipa menadžera Olea Gunara Solskjera u narednih šest mečeva nijednom nije postigla više od gola, ostvarila je dvije minimalne pobjede nad Lesterom i Astanom, remizirala sa Sautemptonom i Vulverhemptonom, a gubila od Kristal Palasa na "Old trafordu" i Vest Hema na "London stadionu".

"Đavole" poslije večerašnjeg duela sa Ročdejlom u Liga kupu očekuje derbi sa Arsenalom u ligi, gostovanje AZ Alkmaru u Ligi Evrope, dueli sa Njukaslom u gostima i Liverpulom kod kuće, pa dolazak u Beograd na susret sa Partizanom 24. oktobra.

Markus Rašford i Danijel Džejms postigli su po tri gola ove sezone, Antoni Marsijal dva, a Mejson Grinvud jedan. Pol Pogba za sada ima dvije asistencije.

U kakvoj će formi i atmosferi Solskjerov sastav doputovati u srpsku prestonicu za mjesec dana? U velikoj mjeri zavisiće od učinka napadača, a kakav je učinak napadača bio do sada ne treba ni da čudi što u Mančesteru već podstiču izvršnog potpredsjednika Eda Vudvorda da tokom zime u pauze u američkom šampionatu vrate u klub nekadašnju zvijezdu, Zlatana Ibrahimovića.

Ibra je na insistiranje Žozea Murinja došao u Englesku na ljeto 2016. kao slobodan igrač i do kidanja prednjih ukrštenih ligamenata narednog proljeća bio prilično uspješan u crvenom dresu - dao je 29 golova na 53 utakmice, bio dio ekipe koja je osvojila Liga kup i Ligu Evrope, ali je poslije operacije sporo i teško ulazio u formu, pa je uslijedio njegov ispraćaj u Los Anđeles Galaksi.

Kalifornija je očigledno prijala sada već 37-godišnjaku, koji je postigao 49 pogodaka na 53 utakmice za Galaksi i potvrdio da i dalje umije da pošalje loptu u mrežu, a to je u ovom trenutku sve što Junajtedu nedostaje.

Jedan od zagovarača Ibrinog januarskog povratka na "Old traford" je i nekadašnji fudbaler Junajteda, Klejton Blekmor (54).

"Definitivno bismo morali da pitamo Zlatana da se vrati, potreban nam je klasičan centarfor, a on je i dalje najbolji centarfor na svijetu", napisao je Blekmor na Twitteru.

"Ima 195, nosi crni pojas, pokazao je u MLS konkurenciji da i dalje ima to nešto... Mislio sam da smo ga pustili da ode jer tom koljenu nema spasa, a ispostavilo se da smo dali Zlatana i Vejna Runija ni za šta", dodao je.

"I prije 13 godina je golman Barselone trčao više od Zlatana, on se ne kreće mnogo ni danas, ali postizao je golove za svaki klub za koji je igrao. Potrebna nam je meta u špicu, kako bi se naši klinci rastrčali uz njega u sistemu 4-4-2", prokomentarisao je Blekmor i konstatovao da ova ideja zvuči suludo, ali…

...da bi je on sproveo u djelo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC