• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Sudija Srđan Jovanović nije po volji mnogima"

Autor mondo.rs

Nekadašnji arbitar Rade Đurović analizirao je spornu situaciju sa 161. "vječitog" derbija i primijetio da Sudijska komisija FSS primjenjuje dvostruke aršine.

 Rade-Djurovic-161-veciti-derbi-sudija-Srdjan-Jovanovic-greska-Zander-Stojkovic-Sudijska-komisija-FSS Izvor: MN PRESS

"Vječiti" derbi bez bar jedne sudijske odluke o kojoj će se diskutovati narednih dana - nije derbi!

Još kada neko izgubi, kao u ovom slučaju Crvena zvezda, strasti se dodatno razbuktavaju i umije da se ispostavi da nije samo pitanje da li je sudija postupio ispravno ili ne, već klupko može da se odmotava u različitim pravcima i tu se onda vidi koliko su složeni odnosi u srpskom fudbalu...

Konkretno, nekadašnji sudija Rade Đurović je u razgovoru za "Danas" optužio pojedine funkcionere Fudbalskog saveza Srbije, konkretno Sudijske komisije, da pokušavaju da ocrne glavnog sudiju 161. "vječitog" derbija Srđana Jovanovića zbog nenamjerne greške.

Kažemo "greške" jer se Đurović slaže sa konstatacijom ljudi iz Sudijske komisije, da faula Žandera nad Vladimirom Stojkovićem nije bilo.

"Očigledno je da Srđan Jovanović nije po volji mnogima u Savezu. Bilo je mnogo drastičnijih primjera i previda arbitara, a da se niko iz Sudijske komisije nije oglasio. Apstraktno mi je da se Igor Radojičić sada oglasio, a ranije se nije oglašavao nikada, osim ako mu se ne da drugačiji signal. On je svojom izjavom prejudicirao odluku Sudijske komisije koja još uvijek nije donesena. Ne treba biti mudar analitičar da se zaključi za koje se arbitre iz Sudijske komisije odmah oglase, a za koje ne."

Đurović, kao i Radojičić, smatra da je Vladimir Stojković zakasnio sa intervencijom i da je naletio na igrača Crvene zvezde, koji mu je bio okrenut leđima i nije mogao da zna da će ga udariti laktom.

"Golman u petercu nije apsolutno zaštićen, kao što mnogi misle, mada jeste zaštićeniji u odnosu na ostale dijelove terena."

Bez obzira na to, nije postojala namjera Jovanovića da ošteti Zvezdu, ističe nekadašnji sudija, poznat po emisiji "Crna tačka" koja se emitovala na SOS kanalu.

"Greške se dešavaju, pravo je pitanje da li su namjerne. Ne vidim malicioznost u ovoj odluci Jovanovića, koji je izuzimajući ovu tešku situaciju odlično vodio meč i potvrdio da ga UEFA nije slučajno izabrala za Ligu šampiona. On je sudija sa dugogodišnjim iskustvom u Evropi, kome sve do sada nije povjereno suđenje derbija. Nije dobro da ovakve sudije potrošimo poslije samo jedne utakmice", naglasio je Rade Đurović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC