• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nećemo dozvoliti meč Zvezde u Zvečanu"

Autor mondo.ba

Erold Salihu, generalni sekretar tzv. Fudbalskog saveza Kosova, rekao je da "Kosovo" neće dozvoliti odigravanje meča Kupa Srbije između Trepče i Crvene zvezde u Zvečanu.

Fudbaleri Crvene zvezde u srijedu bi na stadionu u Zvečanu od 14 sati trebali da igraju utakmicu šesnaestine finala Kupa Srbije protiv Trepče iz Mitrovice.

"Nećemo dozvoliti igranje utakmice, jer narušava teritorijalni integritet naše države", izjavio je Salihu za Radio-televiziju "Kosova" i dodao:

"Utakmica Crvene zvezde se odigrava na tuđoj teritoriji i za to je potrebna saglasnost Fudbalskog saveza 'Kosova'. Našao se neko pametan da zvaničnu utakmicu igra na teritoriji Mitrovice, što nije u skladu sa statutom FS 'Kosova', FIFA i UEFA. Fudbalski savez 'Kosova' nikada neće dati odobrenje da se utakmica odigra. Dozvolićemo uvijek da Crvena zvezda, Partizan ili bilo ko drugi igra prijateljske ili utakmice humanitarnog karaktera, ali zvanične ne mogu igrati", prenijela je agencija "Anadolija".

Interesantno, Salihu se poziva na statute FIFA i UEFA, a evropska i svjetska fudbalska asocijacija već su dale saglasnost za održavanje meča u Zvečanu.

FIFA rekla "da" Zvezdinom meču na Kosovu!

Trepča je osnovana 1932. godine i nekada se takmičila i u Prvoj ligi SFR Jugoslavije. Nakon rata na Kosovu 1999. godine klub je podijeljen, pa postoji FK Trepča koja se i danas takmiči pod okriljem FS Srbije i nastupa u Zvečanu, na sjeveru Kosova, te KF Trepča iz Mitrovice koja igra u Drugoj ligi "Kosova".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC