• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Abraham: Ako bude rasizma, napuštamo teren!

Autor mondo.rs

Reprezentativac Engleske jasno poručio šta će njegov tim učiniti ukoliko budu vrijeđani na rasnoj osnovi.

Tami Abraham je možda jedan od najmlađih igrača u reprezentaciji Engleske, ali očigledno nema problem da podigne glas.

On je u razgovoru sa ostrvskim medijima nagovijestio da bi zajedno sa svojim saigračima mogao da napusti teren i prekine utakmicu ukoliko bude bio predmet rasističkih uvreda.

Mladi fudbaler Čelsija je odgovarao na pitanje kako bi reagovao u situaciji kada ga navijači vrijeđaju zbog boje kože, a sve to pred kvalifikacione utakmice protiv Češke Republike i Bugarske.

"Imali smo nekoliko sastanak oko toga. Pričali smo kako bismo izašli na kraj sa takvom situacijom. Hari Kejn je čak rekao da ako se to desi i ukoliko neko od igrača ne bude zadovoljan time, da svi napustimo teren", rekao je Abraham, a prenosi "Dejli mejl".

"To je timska stvar. Ne želimo da izolujemo jednu osobu, mi smo tim. Ako se desi jednome od nas, dešava se svima nama", kaže napadač Čelsija.

Upitan da li vjeruje da bi se svi njegovi saigrači povukli zajedno sa njim, Abraham je istakao da vjeruje.

"Gledajući selektora (Gereta Sautgejta, prim. aut.) čini mi se da bi i on to želio. On hoće da se problem rasizma okonča."

Mediji na Ostrvu već strepe da bi problem rasizma mogao da se dogodi na gostovanju Bugarskoj, a igrači Engleske su se sa time susreli na meču u Podgorici protiv Crne Gore. FSCG je zbog toga i bio kažnjen igranjem pred praznim tribinama.

"Pričali smo o protokolu da se ovo riješi tokom tri koraka, ali je Kejn pitao da umjesto toga mi odmah odlučimo da li želimo da prekinemo meč. Bez obzira na to koji bi rezultat bio na snazi, ako nam se takva situacija dogodi, mi ćemo kao tim odlučiti želimo li da ostanemo na terenu ili ne", rekao je Abraham.

Engleska predstojeće kvalifikacione mečeve igra 11. oktobra u Češkoj i tri dana kasnije u Bugarskoj. Oba susreta počinju od 20.45.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC