• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barsinu senzaciju žele u A timu Španije!

Autor mondo.rs

Ansu Fati još uvijek nema ni 17 godina, a već je u planovima jedne od najjačih reprezentacija svijeta.

Ansu Fati doživljava meteorski uspon i čini se da će on još dugo trajati. Poslije sjajnih partija u seniorskom timu Barselone, ovaj 16-godišnji momak je postao želja nekoliko seniorskih reprezentacija. Razlog za to su njegovi specifični korijeni, a sada bi zbog njih trebalo da propusti i Svjetsko prvenstvo za kadete.

Takmičenje pod okriljem FIFA za igrače do 17 godina održava se od 28. oktobra do 17. novembra u Brazilu, međutim, u timu Španije neće biti Fatija.

Dečko koji je oborio nekoliko rekorda u timu Barselone nije uvršten na spisak, ali bi mogao da u skorije vrijeme debituje već za seniorsku reprezentaciju Španije!

"Odlučili smo da ga ne uvrstimo u ovaj tim. To smo odlučili poslije šireg sportskog pregleda situacije i smatramo da je u boljoj poziciji da igra sa starijom kategorijom. Da bi to bio slučaj, on ne može da ide na Svjetsko prvenstvo za igrače do 17 godina", potvrdio je Fransisko Ernandez, sportski direktor za mlađe kategorije fudbalske federacije Španije.

Fati je rođen u Gvineji Bisao, a osim te afričke selekcije, mogao bi da nastupa i za Portugal, pošto je njegov otac davno emigrirao u tu državu.

Da bi španska federacija spriječila da se odluči baš za komšijsku selekciju, žele da Fati što prije debituje za A tim "crvene furije".

Prije nekoliko sedmica, selektor kadetske selekcije Španije David Gordo rekao je za tamošnje medije da Ansu ima mogućnost nastupa za druge reprezentacije, ali da je izabrao da igra za Španiju.

"Želimo da bude zvijezda seniorske reprezentacije što je prije moguće. Učinićemo sve što je do nas da se to dogodi i želimo da što prije budemo u poziciji za tako nešto", rekao je Gordo tom prilikom.

Takođe, i Barselona bi željela da Fati ne ide na takmičenje u Brazil, jer bi im tako ostao dostupan za klupske obaveze koje slijede.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC