• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je Ivanović stao uz legende Partizana

Autor mondo.rs

Napadača Partizana postao prvi fudbaler koji je poslije više od šest decenija postigao pet golova na jednoj takmičarskoj utakmici.

 Djordje Ivanovic 5 golova za FK Partizan Izvor: MN PRESS

U prvoj deceniji postojanja FK Partizan i koju godinu duže - često su se dešavale utakmice na kojima su golgeteri crno-bijelih, prije svih Stjepan Bobek, po pet i više puta "rušili" protivničke odbrane i radovali se pogocima.

Po tom pitanju legendarni Štef je neprevaziđen. Bobek je dva puta uspio da u Kupu Jugoslavije postigne i po osam golova, jednom je bio strijelac šest i jednom pet pogodaka.

Vrsni strijelac Miloš Milutinović je u pobedi Partizana u Kupu protiv Budućnosti od 9:0 postigao šest golova 11. marta 1956. godine.

Marko Valok je dva puta bio strijelac pet golova. U ubedljivom trijumfu protiv Hajduka sa Liona od 17:0, ali i protiv BSK-a, kada se je samo njegove ime stajalo pored minuta u kojima je "parni valjak" tresao protivničku mrežu.

Od te utakmice prošlo su 63 godine, da bi na red došao duel na kojem se pogocima istakao jedan čovjek. Partizan i Vodojaža sastali su se u šesnaestini finala Kupa, a pobjedi crno-bijelih od 6:0 doprinio je Đorđe Ivanović sa pet golova.

Na taj način Ivanović je ušao u istoriju kluba iz Humske, kao tek četvrti igrač u njegovoj istoriji koji je uspio da postigne pet i više golova na jednom takmičarskom meču.

Ove podaci objavljeni su na Twitter profilu Crno-bijela nostalgija.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC