• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Split u opsadnom stanju, tuča navijača! (VIDEO)

Autor mondo.rs

Ne može u Splitu da igra Hrvatska, a da ne bude incidenata. Torcida se tukla sa Mađarima. Dalmacija u opsadnom stanju.

 Split u opsadnom stanju, kao da dolazi Tramp: Navijači se, ipak, tukli! Izvor: MONDO/P. V.

Hrvatska se vratila u Split…

"Vatreni" će večeras (od 20.45) u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo dočekati na "Poljudu" Mađarsku u derbiju Grupe E.

U Dalmaciju je u sredu uveče doputovala velika grupa navijača gostujuće reprezentacije, a njih je "dobrodošlicu" poželela Hajdukova Torcida. Ovaj bliski susret dve navijačke grupe nije mogao da prođe bez incidenata.

Uz pratnju jakih policijskih snaga Mađari su stigli do Rive, gde su i nastali prvi problemi zbog skandiranja "Mađarska, Mađarska".

Poveća grupa od oko 50 huligana fotografisala se na čuvenoj splitskoj plaži Bačvice. Bio je to povod da reaguju huligani iz Splita, koja je krenula u napad i jurnjavu ulicama dalmatinskog grad.

Tom prilikom povređen je mađarski navijač…

Zahvaljujući brzoj reakciji policije sprečeni su veći incidenti. Privedeno je pet hrvatskih državljana i jedan mađarski.

.
Izvor: YouTube

Prema pisanju "Slobodne Dalmacije", u Splitu vlada opsadno stanje, kao da u najmanju ruku dolazi predsednik SAD Donald Tramp.

"Danima se tako govori o pojačanim merama sigurnosti, u gradu se na svim frekventnijim mestima nalaze policijski kombiji s interventnom policijom, legitimišu se svi za koje policija, po ko zna kojem kriterijumu označili da su "sumnjivi"... Nekom neupućenom činilo bi se da u Split, u najmanju ruku, po nivou policijske budnosti i prisutnosti, dolazi Donald Tramp na razgovor sa iranskim kolegom o tome hoće li započeti Treći svetski rat ili ne", stoji u tekstu "Slobodne Dalmacije".

Iz policije, ipak, uveravaju da je u pitanju normalna procedura kada je reč o utakmicama "visokog rizika".

"Mi to redovno radimo i na utakmicama kad reprezentacija igra u Zagrebu i na drugim javnim manifestacijama, kao i prilikom dolaska stranih državnih delegacija u Hrvatsku. O tome se malo zna i malo piše. I bolje da je tako", rekao je pripadnik specijalnih anti-terorističkih jedinica.

Splitski navijači su i pored jakih mera bezbednosti uspeli da pošalju poruku zbog paranoje koja vlada u ovom gradu. Na dva transparenta ispisane su poruke: "Mogu li golubovi formirati kukasti krst?" i "Čega se bojite".

Naravno, poruke su uklonjene rekordnom brzinom...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC