• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ulica Dragana Mancea u Zemunu?

Beogradskim vlastima biće podnesen prijedlog da jedna ulica u Zemunu bude nazvana po Draganu Manceu, legendi Partizana.

 Ulica Dragana Mancea u Zemunu? Izvor: MONDO

Lijepa inicijativa potekla je od političara. Odbornička grupa Demokratske stranke Srbije (DSS) u Skupštini grada Beograda predložiće Komisiji za imenovanje ulica da jedna ulica u Zemunu dobije ime fudbalera Dragana Mancea, najomiljenijeg igrača Partizana svih vremena.

U saopštenju Gradskog odbora DSS se navodi da je taj opštinski odbor pokrenuo peticiju za prikupljenje potpisa za imenovanje jedne ulice u Zemunu imenom tog fudbalera, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći 3. septembra 1985. godine kada je išao na trening.

"Mance, koji je rođen 1962, svojom ličnošću, požrtvovanjem i posvećenosti fudbalu, postao je idol mnogih navijača, ne samo Partizana već svih istinskih ljubitelja sporta", ističe se u saopštenju i dodaje da je Mance bio jedan od najtalentovanijih fudbalera sa početka osamdesetih godina.

Dragan Mance je i danas ikona Juga, ikona navijača Partizana koji sa ponosom skandiraju njegovo ime i poslije 25 godina od smrti. Mnogi bi željeli i da stadion Partizana konačno bude nazvan po crno-bijeloj devetki.

Ako biste navijačima Partizana rekli da navedu fudbalera koji mu je prvi na srcu ili koji je simbol kluba sa Topčiderskog brda veliki broj njih bi kao iz topa odgovorio - Dragan Mance.

Navijači Partizana su ga obožavali, a on im je uzvraćao spektakularnim golovima i karakterističnom radovanju - pad na koljena i pesnice visoko u vazduh. I danas, oni nešto stariji Grobari kada pikaju fudbal sa društvom kada postignu gol raduju se u stilu Dragana Mancea. Legenda živi.

I prije i poslije Mancea Partizan je imao odlične fudbalere. Kada je počinjala karijera Dragana Mancea, jedna druga karijera Partizanove legende, Moce Vukotića, bila je pri kraju. Ipak, Dragan Mance živi u srcima Grobara, koji ga nazivaju "Gospodarom Juga i navijačke duše".

Nijednom fudbaleru Partizana, prije i poslije njega, to nije uspjelo.

Zašto je Mance bio i ostao Najveći u srcima Grobara? On je živio za golove, kako je sam jednom izjavio, a sa njegovim fudbalskim statasavanjem prekinut je dugogodišnji post Partizana - titula je konačno došla u Humsku. Uvijek je navijačima obećavao da će dati gol Crvenoj zvezdi. I uvijek je ispunjavao obećanje.

A gol koji je postigao protiv Kvins Park Rendžersa u prvoj utakmici istorijskog dvomeča 1984. godine vjerovatno je najljepši u istoriji Partizana, a možda i jedan od najljepših u istoriji srpskog fudbala.

U dresu Partizana odigrao je 262 utakmice, postigao 145 golova i osvojio šampionsku titulu u sezoni 1982/83. godine.

Političari, odnosno beogradske vlasti mogle bi da razmotre i ideju da neke ulice u glavnom gradu dobiju imena i drugih fudbalera i sportista koji su zadužili prijestonicu i zemlju, poput Rajka Mitića, Stjepana Bobeka...

(MONDO - foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC