• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stari je lisac Roj Hodžson: Crveni karton u 18. minutu? OK, popraviću to!

Autor mondo.rs

Izmjenom koju je načinio deset minuta poslije pogibeljnog starta Mamadua Sakoa, menadžer Palasa matirao je Edija Hauva na "Selhurstu" večeras.

Kada je gledao raspored utakmica za sezonu 2019/20, Roj Hodžson vjerovatno je gostovanje Bornmuta na "Selhurstu" označio crvenom bojom računajući da će te večeri biti osvojena tri boda.

Menadžeru Kristal Palasa, utoliko, smračilo se u 19. minutu igre večeras, kada je Entoni Tejlor s punim pravom poslao Mamadua Sakoa pravo u svlačionicu zbog pogibeljnog starta đonom na koljeno Adama Smita.

Malo preteruju, ali ok...

Utakmica Palas - Bornmut ostaće upamćena u istoriji Premijer lige kao prva ikada prenošena uživo "strimom" na internetu, zahvaljujući ugovoru koji je lige potpisala sa kompanijom "Amason". Jedan engleski novinar primijetio je da je Hodžson imao 46 godina kada je napravljen prvi - toster, što je naravno pretjerivanje, jer se prvi toster pojavio početkom XX veka.

Sa igračem više, sastav Edija Hauva preuzeo je inicijativu i učinio je toliko jalovom da je sa 80 odsto posjeda lopte u nogama u drugom poluvremenu uspio da primi gol i zabilježi četvrti uzastopni poraz u nizu, a drugi u tri dana u Londonu.

Poslije Totenhema (3:2), Bornmut je porazio i Kristal Palas pogotkom Džefrija Šlupa - igrača kog je Hodžson uveo u igru deset minuta nakon Sakoovog isključenja - 1:0 (0:0).

"Orlovi", koje je i večeras kao kapiten predvodio Luka Milivojević, na seriju od četiri poraza i remija u pet utakmica odgovorili su drugom pobjedom u nizu nakon one u Barnliju za vikend od 0:2, tako da su se popeli čak do 5. mjesta na tabeli.

Bornmutu je ovo bio četvrti poraz u nizu.

Kristal Palas: Gvajita - Keli, Tomkins, Sako, Van Anholt (od 29. Šlup) - Kujate, Milivojević, Mekartur - Tauzend (od 46. Mekarti), Zaha – Aju.

Bornmut: Ramsdejl - Smit, Mifam, Ake, Riko (od 64. Fransis) - H. Vilson, Lerma, Biling (od 82. Kuk), Greneveld (od 64. Frejzer) - Solanke, K. Vilson.

Rezultati 15. kola:

utorak

Kristal Palas – Bornmut 1:0 (0:0)
/Šlup 76/

Barnli – Mančester siti 1:4 (0:1)
/Brejdi 89 – Gabrijel Žezus 24, 50, Rodri 68, Mahrez 87/

sreda

Čelsi – Aston vila 20.30
Lester – Votford
Mančester junajted – Totenhem
Sautempton – Norič
Vulverhempton – Vest hem
Liverpul – Everton 21.15

četvrtak

Šefild junajted – Njukasl 20.30
Arsenal – Brajton 21.15

Tabela: Liverpul 40, Siti (+1) 32, Lester 32, Čelsi 26, Kristal Palas (+1) 21, Totenhem 20, Vulverhempton 20, Šefild junatjed 19, Arsenal 19, Mančester junajted 18, Barnli (+1) 18, Bornmut (+1) 16, Vest hem 16, Njukasl 16, Aston vila 15, Brajton 15, Everton 14, Sautempton 12, Norič 11, Votford 8.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC