• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Real shvatio da radi pogrešno: Niz pogrešnih odluka prekinuće - komisija

Autor mondo.rs

Čelnici madridskog Reala shvatili su da nešto ne štima u njihovim dosadašnjim pozajmicama, pa će ubuduće drugačije procenjivati takve ponude.

Tokom poslednjih nekoliko godina Real iz Madrida je odstupio od svog prepoznatljivog stila i umesto kupovine velikih zvezda, u tim su stigli mnogi mladi igrači. Već sada se prave timovi o tome kako će Real izgledati za pet ili deset godina, kada ti momci budu u punoj snazi.

Nema mesta u prvom timu za svakoga od njih. Tako su i neki igrači koji su osetili igranje u prvom timu poslati na pozajmice. Između ostalih tu su Hakimi, Valjeho, Regilon, Sebaljos...

Možda će vas zanimati

Nisu bile uspešne sve pozajmice koje je Real napravio prethodnog leta. Tako su u madridskom klubu razočarani tretmanom koji je imao Andrej Lunjin prethodne sezone, a ovih dana su prekinuli pozajmicu Horhe de Frutosa, koji će biti prosleđen u novi klub.


Pitaju se Madriđani zašto klubovi žele njihove igrače na pozajmicu, a zatim im ne daju šansu da igraju. Da bi se to sprečilo u budućnosti, Real će oformiti komisiju koja će voditi računa o pozajmljenim igračima, klubovima koji se interesuju i momcima koji tek treba da budu pozajmljeni.

Ovakav korak znači da će klub raditi planski, odnosno da će igrače slati u klubove koji im najviše odgovaraju po stilu igre. Naravno, cilj je da se mladi fudbaleri što bolje razvijaju tokom tog perioda, kako bi se na Santijago Bernabeu vratili spremni da konkurišu za prvi tim.

Primera radi, mladi golman Andrej Lunin, koji je u Madrid stigao kao budući prvi golman Reala, je na pozajmici u tri španska kluba upisao samo deset nastupa. On je pozajmljivan Leganesu, Valjadolidu i Ovijedu, a nijedna pozajmica nije bila uspešna.

Slični su primeri Hesusa Valjeha koji se nije nametnuo u Vulverhemtponu, Danija Sebaljosa kog su povrede i promena trenera poremetili u Arsenalu, Havija Sančeza u Valjadolidu...

Ima i svetlih primera, ali su oni u manjini. Tako je recimo Ašraf Hakimi ostavio odličan utisak u Borusiji iz Dortmunda, pokazavši da pdojednako dobro igra na više pozicija. Martin Edegor je stasao za Primeru, pa ove sezone igra sjajno u Sosijedadu, a i Takefuša Kubo ima dobru ulogu u dresu Majorke.

Klupski čelnici su zaključili da će igrači Real Madrida od sada ići na pozajmice samo u timove koji imaju dobre odnose sa Madriđanima. Pored toga, vodiće se računa o svakom detalju, poput trenera, stila igre, konkurencije na toj poziciji i slično.

Očekuje se da ovakva odluka dovede i do povećanog broja pozajmica iz madridskog kluba. Tako bi mesto u nekim drugim sredinama mogli da pronađu igrači koji su još uvek mladi, a kod Zinedina Zidana imaju nešto manju minutažu.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC